Casa de marcat, intre design si functionalitate

Desi casele de marcat au inceput sa fie fabricare cu precadere in Asia, ele sunt folosite in intreaga lume. Toate, cu exceptia produselor cu preturi foarte mici au nevoie de un design potrivit tarii si particularitaii industriei in care ajung sa functioneze. In Statele Unite, de exemplu, majoritatea comerciantilor cu amanuntul sau a restaurantelor care doresc o casa de marcat specializata sau cu un design deosebit, fac comenzile prin intermediul distribuitorilor interni. Distribuitorii, la randul lor lucreaza atat cu firma producatoare cat si cu clientii pentru a le intelege  sarcinile specifice la care viitoarea casa de marcat va trebui sa raspunda. Poate ca masinaria trebuie sa fie capabila sa inregistreze si sa redea anumite operatiuni sau tranzactii efectuate. O casa de marcat dintr-un bar cu lumina difuza ar putea avea nevoie de un afisaj usor de citit. O alta casa de marcat, dintr-un restaurant, trebuie sa printeze un bon pentru client, insa in acelasi timp sa transmita la bucatarie informatiile necesare pregatirii meniului de catre bucatari. Distribuitorul casei de marcat va proiecta software-ul pentru aceste functii speciale impreuna cu o companie de software, iar in unele cazuri, noile caracteristici pot fi facute pentru a se potrivi unui model preexistent.

Insa, dincolo de toate aceste aspecte ce tin de functionalitatea caselor de marcat, utilizatorii au inceput sa tina cont si de aspectul exterior al acestor masinarii, care trebuie sa se „potriveasca” in decorul magazinelor sau al restaurantelor chic si dichisite. Astfel, designul a inceput sa se inspire si sa imprumute din tehnologia avansata a telefoanelor mobile.Cum este si cazul casei de marcat EPOS Lite, a carui design minimalist si modern a fost inspirat de un iPhone Apple. Acest aparat uimitor este cea mai usoara casa de marcat din lume si se foloseste mai ales in restaurante si hoteluri, fiind o combinatie de registru numerar compact si construire meniu. Fiind un dispozitiv total wireless – nici pentru incarcare nu necesita cablu –  EPOS Lite nu va ocupa nici spatiu si aduce si un aspect modern incaperii.

Insa nu toti prefera acest design super modern si minimalist. Pentru cei cu alte gusturi, s-a inventat o casa de marcat cu functii ultra perfomante, touchescreen si toate cele, imbracate intr-o carcasa de bambus. Intr-un ultim efort de a revigora vechiul si a incorpora noul, aceasta casa de marcat prezinta viitorul privind procesarea platilor, impachetat frumos in bambus.
Si iata: si casa de marcat inteligenta, casa de marcat despre care stiam ca la un moment dat o sa apara. Vine de la Intel, un prototip care face senzatie cu un consum cu 90 la suta mai scazut al hard-ului. Intel a colaborat cu Frog Design la acest model, acestia din urma fiind responsabili cu partea de hard: 3 terminale cu touchscreen si cele mai noi procesoare. Acest aparat face ceea ce nici nu va imaginati: de la procesarea datelor furnizate prin internet la oprirea automata atunci cand nu este utilizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *