Înfrumusetare cu lamaie – câteva idei minunate!
Lamaia are multe proprietati curative, fiind un bun tonic cardiac, bactericid, hipotensiv, antiseptic, diuretic, remineralizant sau antireumatismal. In plus, are calitati aromatice, de conservare sau de albire. Lamaile sunt foarte bogate in vitamina C si contin agenti antibacterieni, fiind foarte indicate pentru intretinerea pielii. Spre exemplu, acidul citric continut face minuni pentru zonele cu piele uscata si tare, cum ar fi cele de pe cot, genunchi sau calcai. Nu este nevoie decat sa frecati locul respectiv cu jumatate dintr-un fruct. De asemenea, sucul de lamaie poate deschide culoarea in zonele pielii de nuanta mai inchisa.
Pentru tonifierea pielii
Aveti nevoie de o jumatate de ceasca de suc de lamaie, o ceasca de apa distilata si doua treimi de ceasca de alun vrajit (se gaseste in farmacii). Amestecati bine toate ingredientele si pastrati solutia obtinuta intr-o sticla cu capac. Inainte de aplicare, agitati bine sticla si intindeti pe piele cu o bucata de tifon sau cu vata.
Pentru pielea tare de pe coate
Faceti o infuzie de menta, strecurati-o si, peste lichidul obtinut, adaugati o cantitate egala de suc de lamaie. Aplicati pe coate cu un tifon sau cu vata si lasati sa se usuce. Aplicati inca de doua-trei ori, fara sa clatiti. Urmati tratamentul in fiecare zi cateva saptamani, si veti observa efectele.
Pentru luminozitatea pielii
Amestecati suc de lamaie si un albus de ou si aplicati pe fata. Deasupra, intindeti un strat de crema hidratanta si indepartati. Lamaia va actiona pentru a oferi luminozitate tenului si va acoperi petele.
Masca de par cu lamaie si avocado
Aveti nevoie de un fruct de avocado mare, curatat de coaja, si de o lamaie. Zdrobiti avocado-ul intr-un castron si adaugati zeama de la lamaie. Udati-va parul si aplicati amestecul pe pielea scalpului. Frecati bine pe par si pe piele. Acoperiti capul cu o punga de plastic sau o casca de baie si aveti rabdare douazeci de minute. Clatiti bine si samponati.
Sampon facut in casa
Amestecati cu ajutorul blenderului 30 ml de ulei de masline, un ou, o ligura de zeama de lamaie si jumatate de lingurita de otet de mere. Amestecul rezultat poate fi utilizat ca sampon in mod regulat.