Alimente pentru o vezica mai sanatoasa

vezica-sanatoasa

Daca suferiti de infectii urinare recurente, sau daca trebuie sa va treziti de cateva ori pe noapte pentru a merge la baie, puteti incerca cu incredere sfaturile noastre de mai jos. Cu doar cateva mici modificari in alimentatie, va puteti asigura ca spuneti adio problemelor legate de vezica urinara.

Se stie ca exista mancaruri si bauturi care afecteaza functionarea vezicii, la fel cum exista altele care sunt benefice pentru functionarea ei. Desigur, fiecare persoana este unica, iar organismul poate reactiona diferit la stimuli, dar exista anumite alimente care au cam acelasi efect asupra tuturor. Asadar, exista alimente bune pentru vezica si alimente rele.

Ideea este sa reduceti treptat consumul alimentelor cu efect negativ si sa le adoptati pe celelalte. Este important sa fiti moderata in alimentatie si efectele se vor vedea. In acelasi timp, aveti posibilitatea sa experimentati gusturi noi si interesante.

Alimente iritante

  1. Mancarurile pe baza de tomate, cum ar fi sosul de spaghete sau ciorba de rosii, ketchup-ul etc.
  2. Mancarurile condimentate puternic, piperate, cum sunt ardeii iuti, chili sau salamurile „spicy” din comert.
  3. Cafeina, care este si iritanta, si diuretica, adica va determina sa mergeti mai des la baie.

Alcoolul

  1. Sucurile de citrice, care sunt destul de acide. Puteti consuma pulpa, daca doriti, aceasta afectand mult mai putin vezica.
  2. Otetul, de asemenea acid.
  3. Bauturile carbogazoase, indiferent daca au in continut cafeina sau nu. Dioxidul de carbon din aceste bauturi actioneaza ca o substanta iritanta pentru vezica urinara.

Alimente calmante

  1. Coacazele contin un soi de tanini care impiedica bacteriile responsabile cu infectiile de tract urinar sa se lipeasca de peretii vezicii.
  2. Afinele, care si ele contin acelasi tanin ca si coacazele, doar ca in cantitati mai reduse.
  3. Prunele.
  4. Semintele de dovleac. O lingura de seminte pe zi ajuta la tinerea sub control a unei vezici iritate, regleaza eliminarea urinei si amelioreaza afectiunile de prostata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *