Casa de la marginea noptii

Casa-de-la-marginea-noptii

Cartea Casa de la marginea noptii scrisa de Catherine Banner este povestea unei generatii care capteaza cu fiecare noua pagina data.

Romanul a fost publicat in anul 2016, iar din anul 2018 a ajuns si in librariile romanesti prin intermediul editurii Humanitas Fiction.

Insumeaza peste 400 de pagini, dar este genul de carte pe care nu va veti dori sa o lasati din mana pentru mult timp.

Plotul

Casa de la marginea noptii este o saga cutremuratoare despre o familie care locuieste pe coasta mediterana a Italiei. Actiunea are loc pe taramul insulei Castellamare, departe de forfota orasului si de necazuri. Centrul insulei gazduieste o cafenea numita Casa de la marginea noptii, de aici si titlul cartii, insa aceasta cafenea ascunde multe secrete. Generatii dupa generatii si-au dat intalnire in aceasta cafenea pentru a se pune la curent cu noile barfe ale momentului, iar lucrurile incep sa capete o intorsatura ciudata cand ajung si Amedeo si Pina, sot si sotie din Florenta.

Cuplul trece printr-o situatie dificila, iar copiii lor se gasesc nevoiti sa se lupte in mod direct cu gurile rele si cruzimea de care umanitata da dovada. Romanul reuseste sa capteze esenta unui secol intreg. Acopera intreaga paleta de intrigi, secrete, indiscretii si mister, astfel incat si personajele, dar si cititorii sa se afle tot timpul in priza, mereu pregatiti pentru o noua intamplare intensa.

Populatia din Castellamare este cel putin ciudata. Pe langa cuplul de la Florenta mai exista si o vrajitoare, un conte malefic, un preot indragostit de scandal si barfe, dar si fosti soldati ai razboiului. Toate aceste detalii transforma lectura in una pur si simplu captivanta.

Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte

Autoarea de origine britanica, Catherine Banner, a reusit sa creioneze prin ale sale cuvinte o lista bogata de personaje si un stil epic foarte ingenios. Stilul ei de scriere este suav, usor de inteles, dar intim. Nu de putine ori, cititorii se vor simti de parca ei insusi sunt locuitori ai insulei din carte, iar acel loc mitic este plin de povesti al caror final inca nu il cunoastem.

Atmosfera creata este una familiala, misterioasa si ciudata, dar intr-un sens bun. Romanul Casa de la marginea noptii este pur si simplu – magic!

De ce merita sa cumperi cartea

Daca sunteti impatimiti ai romanelor de fictiune si preferati autorii contemporani, Casa de la marginea noptii este fix ceea ce va lipseste din biblioteca. Romanul este bogat, cu descrieri ample, personaje care evolueaza pe parcurs si cu o actiune cronologica impresionanta. Misticismul si magia sunt teme extins abordate in carte si care ofera lecturii un aer aparte.

Cartea merita cumparata deoarece este un exemplu inedit de roman care reuseste sa captiveze inimile cititorilor inca din primele randuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *