Afacerea ta si cum poate corecta ERP la aceasta

Sunt cinci, poate cele mai importante motive pentru care o companie ar apela la un sistem ERP.

1.     Integrarea de informatii financiare. Ca administrator al unei firme vei incerca sa intelegi si sa analizezi performanta generala a companiei, insa s-ar putea sa fii surprins de mai multe variante ale adevarului. Contabilitatea are propriul set de numere, vanzarile au o alta varianta de cifre, iar alte departamente din cadrul afacerii au fiecare propria varianta despre cum au contribuit la bunastarea afacerii. Sistemul ERP creeaza o singura varianta a adevarului, care nu va putea fi pusa la indoliala, din moment ce fiecare departament sau angajat foloseste aceleasi aplicatii.

2.     Integreaza informatiile privind clientii. Sistemul ERP poate deveni locul unde comanda clientului “locuieste”, din momentul in care un reprezentant al serviciului clienti o primeste pana cand aceasta este incarcata in mijlocul de transport cu care va fi livrata si departamentul de contabilitate trimite o factura. Avand toate aceste informatii intr-un sigur sistem de soft si nu imprastiate in multe sisteme diferite care nu pot comunica intre ele, companiile pot pastra ordinea comenzilor mai usor, coordonand procesul de fabricatie, inventarierea si livrarea catre mai multe locatii diferite in acelasi timp.

3.     Standardizeaza si grabeste procesul de fabricatie. Companiile producatoare de produse, in special cele cu apetit crescut pentru fuziuni si achizitii, descopera adesea ca diferite departamente ale afacerii fac aceleasi lucruri folosind metode diferite si sisteme diverse. ERP vine cu metode standard pentru a automatiza pasii procesului de fabricatie. Standardizand aceste procese si utilizand un singur sistem integrat, poti economisi timp, creste productivitatea si reduce bataile de cap.

4.     Reducerea pierderilor. ERP ajuta procesul de fabricatie sa decurga mai usor si imbunatateste vizibilitatea procesului de indeplinire a comenzilor. Acest lucru poate conduce la reducerea pierderilor de materiale folosite in fabricarea produselor si poate ajuta la intocmirea unui plan mai eficient de livrare a acestora catre clienti.

5.     Standardizeaza informatiile HR (Human Resources). Mai ales in companiile cu mai multe departamente, cel de HR sau resurse umane,  unde este greu de a avea o metoda unica, simpla, pentru urmarirea eficientei angajatilor si a le comunica beneficiile si serviciile, pachetul ERP potrivit nevoilor firmei tale te poate ajuta in drumul anevoios spre succes si profit.

In cursa de a rezolva toate aceste probleme, companiile adesea pierd din vedere faptul ca pachetul ERP este nimic mai mult decat reprezentara generica a modului in care o companie tipica isi desfasoara activitatea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *