Economistii si creierul lor de gheata.

Radu Ghetea este reprezentantul camatarilor cu acte din romania, adica al bancilor. Ce spune domnul Ghetea? Ca nu vrea sa dea inapoi banii luati abuziv de banci de la clienti , nu doar de acum incolo ,dar nici macar retroactiv.

Nu i se pare normal. Exista nenumarate procese deschise si castigate in instantele din toata tara, de catre niste cetateni destepti care au considerat abuzive aceste taxe impuse de banci.

Regula de aur dupa care functioneaza bancile, nu este o noutate pentru nimeni, poate doar pentru Gheorghe din varful dealului care n-a auzit in genere de nimic, nicidecum de banci. Regula este ca banca sa nu iasa niciodata in pierdere.

Si nu iese. Ca nu mai plateste un baiat destept? Mare rahat, suma ti-o adauga tot tie, tie si altor catorva sute de mii de clienti ai respectivei banci. Putin azi, putin maine, nici nu percutezi cand creste costulcreditului. Nu-i nevoie sa iti bage mult, poate 50 de bani sunt suficienti. Poate nici nu-i simiti, nici nu itit dai seama, dar manevra exista.

Sau se adauga la costul creditelor viitoare, adica al fraierilor sau amaratilor care vin disperati la banca si ar semna orice numai sa se vada cu suma respectiva in mana. Si astefel tu ai luat 5000 de lei de la banca si dai inapoi 6000 , iar Gigel care vine in urma ta ia tot 5000 , dart da inapoi 6500. Intelegeti voi.

Acum un an m-am dus la banca sa platesc in avans un credit si sa il inchid. Desi nu mai aveam foarte mult de returnat, mi s-a cerut comisionul de returnare anticipata, ceea ce facea ca suma finala pe care o aveam de inapoiat sa fie aproape egala cu suma pe care o mai aveam de plata daca as fi asteptat sa se deruleze ratele conform creditului. Asta a fost. Mi-am bagat picioarele si nu am mai returnat nimic anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.