In cat timp incep sa primesc trafic de la Google?

cum-iei-trafic-de-pe-google

Inaugurez o noua categorie de articole intitulata: “Intrebari si raspunsuri“. Asa cum ii spune si numele, va cuprinde raspunsuri la intrebari primite de la cititorii blogului. Intrebarile pot fi adresate fie in comentariile articolelor, fie direct in pagina de contact.

Cu ceva timp in urma, am primit urmatoarea intrebare:

Mi-am inceput blogul de cam doua saptamani si am publicat cateva articole. Cand va fi indexat blogul de catre Google si cand voi incepe sa primesc trafic organic?

In primul rand trebuie precizat ca trafic organic se refera la vizitatorii care vin de pe motoarele de cautare, in urma listarii unor pagini din blog/site in rezultatele cautarilor. Se cheama organic pentru ca rezulta in urma unui proces “natural“ si pentru ca este gratuit.

Atragerea de trafic organic este foarte importanta pentru orice blog pentru ca este gratuit, asa cum am mentionat deja, dar si pentru ca este targetat (adica vizitatorii care vin de pe motoarele de cautare cauta dupa anumite cuvinte cheie care au legatura cu subiectele abordate pe blog/site). Acesta este motivul pentru care bloggerii si detinatorii de site-uri sunt interesati sa stie cand incep sa primeasca trafic organic.

Doi sunt factorii care determina listarea si atragere de trafic de pe motoarele de cautare: continut unic si link-uri de calitate buna catre blogul sau site-ul respectiv(backlinks).

Daca blogul sau site-ul nu are articole cu continut de calitate si unic, Google il va ignora sau va trimite foarte putin trafic. Rationamentul este simplu: daca continutul nu este unic, exista deja site-uri sau bloguri mai vechi care ofera aceeasi informatie, asadar o includere nu se justifica.

Daca continutul este bun, dar nu exista link-uri catre articole, Google va retine ca exista acest continut, dar nu va risca sa il publice in rezultatele cautarilor pentru ca nu este sigur de credibilitatea informatiei. Backlink-urile de la diverse site-uri cu autoritate din aceeasi nisa reprezinta pentru Google o garantie a calitatii. Pana cand nu se genereaza link-uri de calitate catre un blog, probabilitatea de a primi trafic organic este foarte mica, chiar daca se publica 2-3 articole de calitate pe zi.

Cateva metode bune de a obtine backlink-uri de calitate sunt:

  • Guest post-uri – metoda pe care o recomanda cu incredere pentru blogurile noi!
  • Comentarii pe bloguri/site-uri din aceeasi nisa (de preferat cele cu dofollow)
  • Cumpararea de link-uri

E important de inteles ca link exhange-ul nu e o solutie. Google nu ia in considerare aceste link-uri.

In concluzie, daca se investeste timp atat pentru continut de calitate cat si pentru atragerea/generarea de backlink-uri e de asteptat ca traficul organic sa apara cam dupa 2 luni. Cel mai probabil nu va fi mare de la inceput, dar va fi un semn ca directia e corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.