Cum poate un site de prezentare să mărească impactul afacerii tale?

site-de-prezentare

Un site de prezentare reprezintă cartea de vizită a unei afaceri. Dar este necesar să ai un site profesional? Când devine obligatoriu pentru un business să aibă un site web?

Pentru un antreprenor la început de drum, un site de prezentare nu poate părea o prioritate. De cele mai multe ori, această nevoie este considerată secundară și antreprenorul care jonglează cu 1000 de responsabilități, pentru a mai tăia din cheltuieli, fie face singur un site web, fie renunță complet la idee bazându-se exclusiv pe platformele de social media pentru popularizarea afacerii sale.

De ce platformele de social media nu pot ține locul unui site profesional, discutăm pe larg mai jos. În primul caz însă, dacă antreprenorul nu are cunoștințele tehnice necesare, poate rezulta un site web neprofesional.

Un site de prezentare realizat de un amator, în cele mai multe cazuri, va arăta ca atare. În plus, nu va oferi cea mai buna experiență pentru useri (vezi aici de ce este importantă) și probabil că nici estetic nu va convinge.

Dar, de ce ai nevoie de un site de prezentare? Care sunt motivele care pot justifica încă o cheltuială pe lista lungă a unui proaspăt antreprenor?

Iată câteva avantaje pe care un site web le poate oferi business-ului tău:

1. Ai toate informațiile despre businessul și brandul tău într-un singur loc

Atunci când un user va folosi un motor de căutare pentru a căuta detalii despre brandul tău, așteptarea sa firească va fi să găsească toate aceste informații în site-ul tău.

Un site dedicat oferă ocazia să prezinți date despre produsele, serviciile sau brandul tău într-un singur loc. În plus, prin intermediul acestuia ai putea să faci cunoscute părerile altor clienți sau să publici review-urile pozitive primite. În acest fel, te asiguri că tu ești cel care controlează fluxul informațiilor legate de brandul tău, iar clienții au acces la informații corecte și verificate.

2. Este o completare la social media

O pagină pe o platformă de social media nu ar trebui să înlocuiască un site web. Social media are rolul de a ajuta brandul să comunice cu followerii săi și să îi consolideze prezența în mediul online. De aceea, platformele de social media nu pot ține locul unui site de prezentare. În plus, ele sunt optimizate pentru a facilita comunicarea și pot avea caracteristici care nu îți sunt utile, sau functionalități lipsă de care tu ai nevoie. Social media ar trebui folosit ca o parte complementară prin care să direcționezi followerii din platforme în site-ul tău, sau ca o modalitate adițională prin care să comunici cu aceștia.

3. Un site de prezentare îți oferă posibilitatea de a-ți optimiza conținutul din punct de vedere SEO

Un site de prezentare poate aduce un număr mare de vizitatori din motoarele de căutare, dacă este optimizat din punct de vedere SEO. Cu un site optimizat vei apărea în rezultatele căutărilor și te vei plasa pe locuri fruntașe pentru anumite cuvinte cheie. În acest fel, te asiguri că vor ajunge în site-ul tău doar acei useri care sunt cu adevărat interesați de tine, de produsele tale sau de brandul tău.

4. Este modul în care potențialii clienți te pot găsi în mai multe locuri

Poate nu toți potențialii tăi clienți au conturi de Facebook, Instagram, Pinterest etc. . Dacă există niște potențiali clienți care sunt în afara reach-ului acestor platforme de social media dar pe care îi poți targeta, nu ai vrea să îi aduci față în față cu business-ul tău? În acest fel, cu cât afacerea ta este prezentă în mai multe locuri, cu atât ai mai multe șanse de a ajunge la câți mai mulți clienți.

Indiferent de tipul afacerii pe care îl ai, un site de prezentare te pune în contact cu potențialii tăi clienți. Impactul pozitiv asupra afacerii tale este dat de creșterea numărului vizitatorilor și a potențialului de conversie a acestora. În acest fel, poți fi sigur că îți maximizezi șansele de reușită pe termen lung.

Există și alte avantaje pe care crezi că ar trebui să le adaug în listă? Lasă-mi un comentariu și spune-mi care sunt avantajele pe care tu crezi că le aduce un site de prezentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *