Cum sa treci peste “Nimeni nu imi citeste blogul!”

Nimeni-nu-imi-citeste-blogul

Lansarea unui blog nou necesita multe ore de munca pentru a alege o nisa cat mai atractiva, un template bun si pentru a scrie articole de calitate. Ce ne facem atunci cand, in ciuda eforturilor, dupa cateva luni, numarul cititorilor este foarte mic? Cum trecem peste „Nimeni nu imi citeste blogul!”?

Intr-un articol scris cu ceva timp in urma spuneam ca blogging-ul e ca mersul la sala: dupa faza de entuziasm in care totul e usor, iar eforturile nu sunt simtite, urmeaza faza de acumulare, iar daca rezultatele nu vin se ajunge la demotivare si abandon.

Si totusi, ce se poate face? Renuntarea e intotdeauna o solutie usoara. Dar nu e pacat de atata munca?

Voi enumera in continuare 4 lucruri de care sa va aduceti aminte inainte de a va pune problema abandonului:

  1. Succesul nu vine peste noapte. Poate lua 6 luni sau mai mult pentru a ajunge la un trafic cat de cat decent. Perioada in care munca depusa trebuie sa ramana la un nivel ridicat. E drept ca exista si bloguri care devin populare in cateva saptamani, dar acestea reprezinta exceptia, nu regula.
  2. Numerele pot fi inselatoare. Numarul cititorilor este irelevant in primele saptamani sau luni de viata ale unui blog. Poate sa varieze foarte mult in functie de o serie de factori pe care nu ii controlam (includerea in rezultatele motarelor de cautare, referinte, social media). Principala preocupare a bloggerului trebuie sa fie producerea de continut util, care sa raspunda nevoilor cititorilor sau potentialilor cititori.
  3. Motivatia trebuie sa fie cea corecta. A scrie articole din ce in ce mai bune si mai interesante, a folosi blogging-ul ca pe o experienta utila indiferent de rezultate, e genul de motivatie care duce de cele mai multe ori la succes. Daca scopul blogului este de a castiga popularitate sau bani rapid, faptul ca, dupa un timp, traficul este mic duce in mod firesc la abandon.
  4. Nu va investiti toata energia intr-un singur proiect. Daca blogul este singurul proiect de care va ocupati intr-o anumita perioada, iar rezultatele nu vin, dezamagirea e usor de inteles. E important sa va dedicati timpul si unor alte proiecte in care sa aveti bucuria rezultatelor rapide si palpabile: scrieti o poezie , pictati un tablou , faceti-va noi prieteni pe Twitter sau Facebook, etc. In acest fel obtineti un echilibru care va ajuta sa treceti peste momentele in care rezultatele nu sunt cele pe care vi le doriti.

Asadar, nu lasati ca „Nimeni nu imi citeste blogul!” sa va afecteze foarte tare. Depinde de voi sa treceti peste aceasta faza si sa va transformati blogul intr-unul de succes, cu multi cititori fideli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *