Ametistul: cristalul potrivit zodiei tale

La un târg de bijuterii şi pietre semipreţioase la care am participat cu puţin timp în urmă, mi-a atras atenţia un cristal violet numit Ametist. Deşi era pe masă, eu îl vedem deja la gâtul meu formând un colier de la care greu îţi puteai lua ochii. L-am cumpărat fără să mai stau pe gânduri pentru că mă atrăgea ca un magnet.

Ajunsă acasă am început să citesc despre această piatră semipreţioasă şi am realizat că era chiar cristalul potrivit zodiei mele Săgetător. Wow ce coincidenţă rară, deoarece am ales-o fără să ştiu nimic despre ea. Abia acum am înţeles că defapt nu eu am ales-o pe ea, ci ea pe mine.

Piatra de ametist- proprietăţi şi beneficii

Cristalul de ametist este o piatră semipreţioasă de culoare violet. Culoarea acestei pietre este dată de prezenţa ionilor de fier. Ametistul este cristalul divinităţii şi a spiritualităţii. Este cristalul compatibil zodiilor Peşti, Fecioară, Săgetător, Capricorn şi Vărsator, însă nu trebuie să te limitezi la această împărţire. Dacă îţi place, poartă-l deoarece beneficiile lui sunt extraordinare.

Piatra de ametist este protectorul pericolelor, a gândurilor negre şi a atacurilor psihice. Te ajută în momentele de frică, de vulnerabilitate dacă te temi de vreun pericol. Ametistul, la fel ca şi rubinul, îşi schimbă culoarea şi avertizează purtătorul asupra unui pericol.

Acest cristal miraculos amplifică respectul şi încrederea de sine, întăreşte sentimentul de mulţumire şi stimulează curajul şi capacitatea de concentrare. Ametistul aduce pacea interioară şi amplifică sentimetele de iubire şi dragoste.

Purtat în timpul nopţii sau pus sub pernă alungă coşmarurile, te ajută să ai un somn mai liniştit în caz de insomnii şi reduce sforăitul.

Ametist

 • Puterea vindecătoare a pietrei de Ametist
 • O altă calitate a pietrelor de Ametist este puterea lor vindecătoare. Te ajută în lupta contra viciilor precum alcoolismul şi dependenţa de ţigări. Lumina interioară a acestor pietre este folosită în ritualurile de vindecare benefice sănătăţii.

Proprietăţi:

 • întăreşte sistemul imunitar
 • ajută în cazurile de diabet
 • calmează durerile de cap
 • echilibrează sistemul endocrin
 • ajută la reglarea tensiuni arteriale

Bijuterii din aur cu ametist

Bijuteriile din aur niciodata nu se demodeaza si pe buna dreptate, pentru ca aurul este frumos si toata lumea adora sa-l poarte. Aurul curat, nu reactioneaza cu alte elemente si nu formeaza un strat oxidant, care se acumuleaza la suprafata respectivului metal si care poate pata haine sau chiar pielea. Uneori, unele persoane au alergie sau probleme de culoare cu metale care sunt combinate cu aur, dar bijuteriile din aur rareori prezinta o problema.

Aurul poate fi lucrat in aproape orice forma, inclusiv fire mici, care nu se rup foarte usor. O uncie de aur poate fi chiar trasa intr-o foaie ultra subtire de trei metri patrati. Aurul poate fi manipulat in aproape orice forma pe care artizanul o doreste.

inel-cu-ametist

Cat de pure sunt bijuteriile din aur?

Sunt sanse ca inelul de pe degetul tau sa fie marcat 18K, 14K, sau 10K, K insemnand karate (sistemul folosit pentru a descrie procentul de aur pur pe care un element il contine). Un numar mai mare de karate reprezinta un procent mai ridicat de aur in bijuteriile din aur.

Atfel in functie de numarul de karate aurul si bijuteriile din aur sunt dupa cum urmeaza:

 • aur 24K este aur curat.
 • aur 18K contine 18 piese de aur si 6 parti ale uneia sau mai multe metale suplimentare, ceea ce face 75% aur.
 • aur 14K contine 14 piese de aur si 10 parti ale uneia sau mai multe metale suplimentare, ceea ce face 58.3% aur.
 • aur 12K contine 12 piese de aur si 12 parti ale uneia sau mai multe metale suplimentare, ceea ce face 50% aur.
 • aur 10K contine 10 piese de aur si 14 parti din una sau mai multe metale suplimentare, ceea ce face 41,7% aur. Bijuteriile din aur de 10 karate este minimul pentru care acestea pot fi numite „din aur”.

De ce alte metale sunt incluse in bijuteriile din aur?

Veti putea gasi modele de bijuterii din aur curat, insa aurul pur este moale si nu este practic pentru uzura zilnica. Alte metale sunt amestecate cu aurul pentru a-l face mai durabil (si pentru a reduce costul acesteia). Adaugarea altor metale in amestec ofera artizanilor posibilitatea pentru a schimba culoarea aurului. Paladiul sau nichelul poate fi adaugat pentru a crea aurul alb. Adaugarea cuprului produce o tenta roz, in timp ce argintul da bijuteriilor din aur un aspect verzui.

Atunci cand metale sunt adaugate aurului, acesta formeasza un aliaj, un amestec de metale foarte scump. Bijuteriile din aur masiv este un termen care poate fi folosit pentru a descrie un element care are cel putin 10K de aur. Chiar daca este un aliaj de aur – 18K, 14K, sau pana la 10K – aceste bijuterii din aur pot fi numite ca sunt realizate din aur masiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *