Piețe în Bangkok: stradale și nocturne

piete-din-Bangkok

Capitala Thailandei este faimoasă printre călătorii din întreaga lume pentru multe lucruri, dar una dintre cele mai cunoscute este, fără îndoială, piețele thailandeze, locuri la nivel de stradă (sau canal) pline de tarabe ale vânzătorilor, unde puteți cumpăra orice vă puteți imagina și să mâncați unele dintre mâncărurile delicioase din bucătăria thailandeză.

Bangkok nu se lasă mai prejos, are unele dintre cele mai importante piețe stradale și plutitoare nu numai din Thailanda, dar și în mare parte din Asia de Sud-Est.

Top 10 piețe pe care trebuie să le vizitezi în Bangkok

Piața Chinatown

Cartierul chinezesc Bangkok este renumit pentru piața sa, unde puteți încerca delicatesele bucătăriei chinezești în standurile sale stradale și vă simțiți pentru câteva ore o parte din cultura chineză, veți găsi tot felul de tarabe de îmbrăcăminte și accesorii. Citește mai mult …

 • Locul de amplasare: Yaowarat Road
 • Port: Ratchawong Wharf

Piața de flori din Bangkok

Cea mai faimoasă piață din Thailanda, în ceea ce privește floristica, culorile, parfumurile și varietatea de specii de flori de toate felurile, vă va face vizita in această piață una dintre cele mai amintite din ultimul timp.

 • Orar: 24 de ore
 • Locație: Drumul Chak Phet

Cartierul chinezesc Bangkok este renumit pentru piața sa, unde puteți încerca delicatesele bucătăriei chinezești în standurile sale stradale și vă simțiți pentru câteva ore o parte din cultura chineză, veți găsi tot felul de tarabe de îmbrăcăminte și accesorii. Citește mai mult …

 • Locul de amplasare: Yaowarat Road
 • Port: Ratchawong Wharf

Piața nocturnă Patpong

Una dintre cele mai renumite piețe de noapte datorită apropierii sale de zona roșie a Patpong, pe această stradă, atât luminile standurilor, cât și barele de benzi cu lumini de neon luminează strada, veți găsi tot felul de produse din mătase thailandeză si tot tipul de falsuri meșteșugite. Citește mai mult …

 • Orar: în fiecare zi, între orele 18:00 și 14:00.
 • Locul de amplasare: Patpong
 • BTS: stația Sala Daeng

Piața plutitoare Damnoen Saduak

Această piață plutitoare este cel mai atractiv punct turistic din Bangkok, este o destinație obligatorie pentru toți cei care vizitează orașul, deși dacă doriți să știți mai multe piețe plutitoare tradiționale, este posibil să nu fie cea mai bună destinație.

Dacă pe de altă parte căutați o experiență mai apropiată de acest tip de piețe și de a capta imagini colorate cu aparatul dvs., vă aflați în locul potrivit.

 • Orar: în fiecare zi de la 05:00 la 12:00
 • Locație: Damnoen Saduak

Piața de mâncăruri Or Tor Kor

Piața de produse alimentare a Or Tor Kor este considerată una dintre cele mai bune piețe de alimente proaspete din lume, concentrându-se alimentele selectate din cele mai bune locuri din întreaga țară, ceea ce face ca această piață să fie locul perfect pentru a găsi cele mai bune fructe, legume, carne și pește din toată Thailanda. Dacă sunteți pasionat de mâncare sau vă place gătitul, nu puteți rata această piață, una dintre cele mai apreciate din lume.

 • Orar: în fiecare zi de la 06:00 la 20:00
 • Locație: Kamphaengphet Road, în fața pieței Chatuchak
 • MRT: Stația Kamphaeng Phet

Piața Pak Klong

Această piață de flori este deschisă 24 de ore, vinde flori en gros și veți găsi tot felul de flori, majoritatea în cantități mari. Cea mai bună perioadă pentru a o vizita este în timpul zilei când culorile florilor sunt mult mai vibrante. Iar pentru a ajunge aici cea mai buna modalitate este cu un taxi.

 • Orar: 24 de ore

Piața Talismanelor

O piață cu siguranță unică unde budismul este foarte prezent în Thailanda, iar amuletele religioase sunt ordinea zilei, dacă vrei să ai noroc, nu poți pleca din Thailanda fără unul dintre aceste talismane, dacă cauți relicve cu imagini ale lui Buddha sau statui acesta este locul potrivit. Această piață este aproape de Palatul Regal, un loc care merită vizitat dacă aveți timp în timpul călătoriei în Bangkok.

 • Orar: în fiecare zi, între orele 08:00 și 17:00
 • Locație: în apropierea Palatului Regal

Piața nocturnă Ratchadapisek

Piața nocturna Ratchada este mai puțin cunoscută decât cele anterioare pentru micul turism pe care îl primește, dar este un loc destul de interesant, plin de tineri, unde veți vedea punk și hipster împreună cu diferite tipuri de culturi urbane, veți găsi multe vehicule precum Vespas, Volkswagen, Austin Minis și Lambrettas toate clasice care merită admirate in aceasta piata.

 • Orar: vineri și sâmbătă între orele 17:00 și 24:00.
 • Locație: Ratchadapisek
 • MRT: stația Ratchadapisek

Piața Pratunam

Piața Pratunam este piața prin excelenta dacă sunteți în căutarea de haine, accesorii sau pantofi la prețuri de angro, în mijlocul coridoarelor sale mici veți găsi o mulțime de tarabe care vind tot felul de lucruri legate de modă, oferind de cele mai multe ori preturi la pret en gros, chiar dacă cumpărați o singura piesă.

 • Orar: în fiecare zi 10:00 – 21:00
 • Locație: Între Ratchaprop și Petchburi

Nu pierdeți nici una dintre aceste piețe magnifice din Thailanda în Bangkok, bucurați-vă de vacanță și de călătoria dvs. în această țară la maxim.

Centre comerciale din Bangkok

Dacă vă gândiți să faceți un tur al Bangkokului și să cumpărați ceva pentru călătoria dvs. la întoarecere, nu pierdeți centrul comercial MBK faimos pentru cele 7 etaje cu produse, unde puteți găsi obiecte de toate tipurile, cadouri pentru familie și prieteni, fake-uri de toate tipurile, de asemenea, aveți aproape centrul comercial Central World și Terminal 21, perfecte pentru o plimbare de shopping, pentru a viziona un film în cinematografe  sau a vă desfăta cu etajul său plin cu restaurante.

Dacă sunteți în căutarea de tehnologie va sfătuiesc să mergi prin Pantip Plaza un centru comercial rezervat numai produselor tehnologice, cu siguranță v-ar placea.

Cele mai bune piețe pe care le veți găsi în Bangkok

Dacă doriți să lăsați deoparte mall-urile și să optati pentru ceva mai autentic din Thailanda vă recomand să vă plimbați prin unele dintre piețele sale stradale, cum e cunoscuta piață pe șinele de tren Mae Klong. Dacă doriți să optați pentru piețele plutitoare, fără îndoială cele mai recomandate sunt piața plutitoare Amphawa și piața plutitoare Taling Chang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.