Piața plutitoare Amphawa din Bangkok

Amphawa-din-Bangkok

Piata plutitoare Amphawa este una dintre cele mai spectaculoase piețe de pe apă pe care le puteți vizita în orașul Bangkok. A fost înființată în secolul al XVIII-lea și, deși la început a fost prezentată ca o piață pentru vânzarea de legume și fructe, de-a lungul anilor a devenit una dintre atracțiile turistice principale ale Thailanda.

Vă recomandăm să nu ratați această piață, deoarece piața Amphawa, în ciuda faptului că areo mare prezență de turiști, vă puteți plimba fără niciun fel de probleme.

Este perfectă pentru o călătorie de o zi și pentru a descoperi un loc cu adevărat spectaculos. Cel mai bun lucru pe care trebuie să-l faceți este să-l combinați cu o vizită la piața Mae Klong, situată la câțiva metri distanță și, cel puțin, este curioasă ca să o vedeți.

Bineînțeles, rețineți că piața plutitoare Amphawa se deschide numai în weekend, de la ora 12 până la ora 9 noaptea, deci dacă nu doriți să o ratați, știți că va trebui să rezervați sâmbăta sau duminica pentru a o vedea.

Aici veți găsi o mare varietate de tarabe care se află pe apă, care vă vor oferi o ofertă enormă de preparate din bucătăria thailandeză. Puteți gusta tot felul de mâncăruri cu adevărat delicioase, gătite directîn bărcile proprii ale vânzătorilor.

Va trebui să alegeți între o vizită pe jos sau cu canoe. Vă recomandăm să pariați fără îndoială pentru canoe, deoarece vă va permite să experimentați magia pieței Amphawa.

Prețul unui canoe este de aproximativ 400 bahts (10 euro), iar călătoria este de aproximativ 45 de minute. Dacă luați canoe noaptea, veți vedea mii de licurici care zboară în jurul râului.

Unde se află piața plutitoare Amphawa?

Piaț plutitoare Amphawa este situată la mai puțin de 6 km de orașul Mae Klong, la câțiva kilometri de piața feroviară. Dacă vă cazați în Bangkok, puteți merge la Amphawa cu trenul sau cu duba.

Vă recomandăm să pariați pe dubă, deoarece este mult mai confortabilă decât trenul și ajunegeți mai repede.

Dubița: pleacă aproximativ la fiecare 30 de minute de la stația Monumentul Victoriei din Bangkok. Odată ce veți ajunge acolo în mai puțin de o oră vă puteți bucura de magia dinAmphawa. Autocarul vă va lăsa la doar cinci minute de la piață. Prețul călătoriei se află  între 70-100 bahts.

Tren: trenul este o altă opțiune pentru a ajunge aici, cu toate că este cu siguranță mult mai complicată. Nu există nici o navetă zilnică, așa că va trebui să luați trenul spre Gara Centrală din Bangkok și să-l schimabți în stația Ban Laem. Unul pleacă în fiecare oră până la ora 20:10. Trenul vă va lăsa ceva departe, așa că va trebui să luați un moto-taxi sau Tuk – Tuk.

Cele mai vizitate centre comerciale din Bangkok

Dacă vă gândiți să vă dau un tur al orașului Bangkok și să cumpărați ceva din călătoria dvs. nu pierdeți centrul comercial MBK faimos pentru cele 7 etaje cu magazine, unde puteți găsi obiecte de toate tipurile de la cadouri pentru familie și replici de toate tipurile.

De asemenea, aveți aproape Central World și Terminal 21 pentru viziona un film în cinematografe și a vă plimba prin magazinele sale. Dacă sunteți în căutare de tehnologie te sfătuiesc să mergi prin Pantip Plaza, un centru comercial rezervat numai produselor tehnologice, cu siguranță vă va plăcea.

Cele mai bune piețe pe care le veți găsi în Bangkok

Dacă doriți să lăsați deoparte centrele comerciale și optați pentru ceva mai autentic în Thailanda, vă recomand să faceți o plimbare în una dintre piețele sale stradale, cum ar fi celebra piață Chatuchak, piața de flori sau faimoasa piață nocturnă Patpong.

Dacă doriți să vedeți ale piețe plutitoare, fără îndoială cea mai recomandată piața plutitoare Taling Chang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.