Piața feroviară Mae Klong Bangkok

Mae-Klong-Bangkok

Piața Mae Klong, cunoscută și ca piața de trenuri, este una dintre piețele cele mai incredibile pe care le puteți găsi în întreaga lume. De ce? Ei bine, pentru că un tren trece prin mijlocul pieței de șase ori pe zi și traversează întreaga piață, fiind cunoscut ca piața feroviară din Bangkok.

Acesta este situată în orașul Samut Songkram, la aproximativ 100 de kilometri de orașul Bangkok din Thailanda, dar vă asigurăm că merită să faceți o excursie de o zi și să o vedeți cu ochii voștri și care are mai mult de 200 de metri lungime  situată pe șinele de trenuri. Da, ați citit corect, este o piață pe șinele de trenuri.

Piață pe șinele de trenuri în Thailanda

Motivul pentru care piața Mae Klong este localizată pe trenuri nu este altul decât existența pieței înainte de construirea de linii de cale ferată în orașul Bangkok. Lucrul surprinzător este că vânzătorii, în loc să schimbe locația piaței, au decis să rămână în același loc, știind că ar trebui să-și strângă toate lucrurile înainte ca trenul să treacă.

Una dintre cele mai mari comori pe care piața o păstrează, dincolo de trecerea trenului, este că, spre deosebire de multe alte piețe din Bangkok, nu există mulți turiști, astfel încât să vă puteți bucura de o piață în stilul cel mai autentic din Thailanda și să faceți niște fotografii cu adevărat spectaculoase.

În mod ideal, mergeți în weekend, deoarece puteți profita de excursia pentru a vizita piața plutitoare Amphawa, una dintre cele mai spectaculoase piețe de pe apă din Bangkok.

Aflați mai multe despre piețele plutitoare din Bangkok sau cele mai vizitate piețe din Bangkok.

Trenul din piața Mae Klong

Trenul trece de șase ori până la sfârșitul zilei. Dacă este punctual și nu se întâmplă nimic ciudat, orele în care trece prin piață sunt: 8: 30h, 9h, 11: 15h, 11:30, 14: 30h și 15: 30h. Merită să fiți prezent la sosirea trenului, deoarece cu puțin timp înainte de a ajunge emite o sirenă în mod de alertă, ceea ce înseamnă că vânzătorii au la dispoziție aproximativ 5 minute pentru a-și strânge toate lucrurile de pe calea ferată înainte să treacă trenul. Este pur și simplu spectaculoasă și vă asigurăm că nu ați văzut niciodată așa multă eficiență în momentul strângerii lucrurilor sale din această piață.

Cum să ajungi la Mae Klong?

Dacă sunteți în Bangkok și doriți să vizitați piața feroviară, aveți două opțiuni de alegere:

Minivanul: trecerea cu dubița este opțiunea pe care o recomandăm, deoarece este cea mai rapidă. Pleacă de la Monumentul Victoriei la fiecare 30 de minute și călătoria durează aproximativ o oră până la sosire. După ce ajungeți la Mae Klong (Samut Songkram), piața se află la doar câteva minute de mers pe jos. Prețul este de 70 baht pe persoană, deși poate varia în funcție de tipul de dubiță pe care îl luați.

Tren: Cealaltă opțiune este de a merge cu trenul, deși călătoria este mult mai lungă (durează aproximativ două ore), și va costa mai mult decât cu dubița. Poți să iei trenul în gara din Bangkok, dar apoi trebuie să se schimbe trenurile la stația de Ban Laem.

Cele mai bune centre comerciale din Bangkok

Dacă vă gândiți să vă dau un tur al orașului Bangkok și să cumpărați ceva din călătoria dvs. nu pierdeți centrul comercial MBK faimos pentru cele 7 etaje cu magazine, unde puteți găsi obiecte de toate tipurile de la cadouri pentru familie și replici de toate tipurile.

De asemenea, aveți aproape Central World și Terminal 21 pentru viziona un film în cinematografe și a vă plimba prin magazinele sale.

Dacă sunteți în căutare de tehnologie te sfătuiesc să mergi prin Pantip Plaza, un centru comercial rezervat numai produselor tehnologice, cu siguranță vă va plăcea.

Cele mai bune piețe pe care le veți găsi în Bangkok

Dacă doriți să lăsați deoparte centrele comerciale și optați pentru ceva mai autentic în Thailanda, vă recomand să faceți o plimbare în una dintre piețele sale stradale, cum ar fi celebra piață Chatuchak, piața de flori sau faimoasa piață nocturnă Patpong.

Dacă doriți să vedeți piețele plutitoare, fără îndoială cea mai recomandată este piața plutitoare Amphawa și piața plutitoare Taling Chang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *