Khao San Road – Strada cu cele mai multe aventuri din Bangkok

Khao-San-Road

Dacă aveți un spirit de aventurier, nu puteți rata strada Khao San din Bangkok, 500 de metri de stradă plină de pensiuni, hoteluri ieftine, restaurante unde puteți gusta tot felul de mâncaruri, baruri unde vă puteți opri pentru o băutură, discoteci și cluburi unde puteți experimenta distractia din Bangkok și agenții turistice interminabile, astfel încât călătoria dvs. prin aceasta țară să fie cât mai perfectă posibil.

Una dintre cele mai cunoscute zone din Bangkok, Khao San Road este renumită pentru că apare în multe ghiduri de călătorie și nu este de mirare, este strada prin excelenta a oricărui backpacker care doreste să viziteze Asia.

În filmul «Plaja lui Leonardo DiCaprio» a numit această stradă «Centrul Universului pentru Backpackers» și dacă doriți să aflați mai multe despre această zonă renumită din Bangkok situată în cartierul Banglamphu, nu ratați nici o informatie din acest ghid.

Cum să ajungi pe strada Khao San

Aceasta strada nu este conectată direct la o oprire de metrou sau tren, astfel încât cel mai bun mod de a ajunge acolo este prin intermediul unui taxi, tuk-tuk, autobuz sau cu barca. Dacă doriți să știți cum să mergeți la Khao San aici sunt diferite moduri de a ajungeți la Khao San road.

Veți găsi linii de autobuz (3, 9, 32, 39, 44, 53, 59, 64, 79, 159, 503, 509 și 511) în întregul oraș care vă vor lăsa pe această stradă, puteți folosi taxiul sau un tuk-tuk, de asemenea prin intermediul râului Chao Phraya (docul Than Pra Atit), dispune de diferite ambarcațiuni care vă vor lăsa la docul cel mai apropiat de această faimoasă zonă pentru cei mai inverșunati călăatori.

Dacă călătoriți de la Aeroportul Internațional Bangkok, puteți ajunge în această zonă fie cu taxiul, fie cu linia SA City Line din stația Phaya Thai. De asemena există și două linii de autobuz, 79 și 159, care vă vor duce de la aeroport.

Ce puteți vedea pe această stradă?

Strada este situată în partea veche a Bangkok-ului (Rattanakosin), o zonă în apropierea râului Chao Phraya și toate atracțiile turistice care îl înconjoară, puteți vizita de pe această faimoasă stradă locuri emblematice, cum ar fi Palatul Regal (Palatul Grand), Templul Wat Pho cu faimosul Buddha înclinat, Muzeul Național din Bangkok sau faimosul templu al Buddha de smarald din Wat Phra Kaew.

Fără îndoială în jurul acestei străzi și chiar în interiorul acesteia veți găsi o mulțime de lucruri de făcut și de văzut, vă sfătuiesc, de asemenea, în Bangkok să nu pierdeți Royal Grand Palace sau piața trenurilor din Bangkok.

Cazare în Khao San Road

Dacă sunteți în căutarea unei cazări ieftine în Bangkok, Khao San poate fi locul ideal, hoteluri sau pensiuni la tot pasul pe strada sunt cele mai ieftine puteți găsi, de aceea această stradă este cunoscută ca paradisul unui backpacker, puteți găsi cu ușurință cazare în zeci de pensiuni și hoteluri ieftine pe care le veți vedea în întreaga zonă.

Dar cum îți spun mereu, uneori este dificil să găsești o locuință bună atunci când există o cantitate prea mare de cazare, așa că aici vă recomand top 5 hoteluri și pensiuni din Khao San Road.

Unde să mâncați în Khao San Road

Într-o zonă atât de turistică, puteți găsi numeroase baruri, restaurante și tarabe de stradă unde puteți savura o băutură, puteți încerca mâncarea thailandeză tipică, cu accent special pe faimosul său Pad Thai sau puteți încerca bucătăria din diferite locuri din lume, cum ar fi India, Italia sau Germania printre altele, în orice caz, ceea ce vă pot asigura este că este o mâncare foarte gustoasă, populară și ieftină de-a lungul acestei strazi.

In continuare vă recomand o selecție de 3 restaurante pe această stradă faimoasă din Bangkok:

  • Mulligans Irish Bar – Acest restaurant irlandez situat la etajul al doilea al hotelului Buddy Lodge este un loc perfect dacă doriți să vă bucurați de Khao San Road în timp ce savurati o mâncare delicioasa însoțită de un cocktail sau o bere irlandeza.
  • Tom Yum Kung – Dacă doriți să încercați una dintre cele mai renumite feluri de mâncare din Thailanda (Tom Yum Kung), ar trebui să vizitați acest restaurant. Este unul dintre cele mai cunoscute și cele mai bine evaluate din zonă, care vă oferă oportunitatea de a descoperi bucătăria thailandeză cu una dintre cele mai faimoase feluri de mâncare, în plus la sfârșit de săptămână vă puteți bucura de muzică live in acest restaurant.
  • Susie Wong’s Beers and Buns– Un restaurant din Khao San, unde puteți savura sandwich-uri de toate felurile, renumit pentru sandwich-ul de hamburger, acest restaurant este obligatoriu dacă treceți pe această stradă, deși prețul poate să nu fie cel mai ieftin (120 baht platoul).

Clubbing pe Khao San in Bangkok

În puține zone din Bangkok veți găsi atât de multă viață de noapte, în timp ce în timpul zilei este un loc perfect pentru a vizita și pentru a cumpăra un bilet pentru următoarea destinație într-una din zecile de agenții de turism pe timp de noapte este locul perfect pentru a vă dezlantui la nebunia petrecerii din Bangkok.

Puteți lua cina savurând o băutură la începutul nopții în majoritatea barurilor și pub-urilor care se află pe ambele părți ale străzii, în timp ce ascultați muzică live, la prețuri foarte ieftine, iar la căderea noptii veți găsi locuri unde vă vor vinde găleți (cuburi de plajă umplute cu alcool) din orice sticlă pe care o doriți.

Puteți intra în oricare dintre cluburile pe care le vedeti pe această stradă, unele dintre cele mai renumite sunt The Club sau Gazebo unde vă puteți bucura de un ambient de petrecere, cum veți găsi în puține locuri.

Cum să mergeți de la Khao San Road către alte orașe din Thailanda

De la Khao San Road există o mulțime de furgonete și autobuze care vă vor duce în diferite orașe din țară, este normal să mergeți la stația de autobuz sau la gară de acolo într-o camionetă, astfel încât să puteți cumpăra și bilete pentru a vă deplasa și ieși de pe această stradă fără probleme. În continuare veți găsi o listă de locuri în care puteți ajunge din Bangkok:

Alte locuri din Bangkok de interes turistic: Casa Jim Thompson, Piata plutitoare Amphawa și Palatul Regal din Bangkok.

Harta Khao San Road

Aici aveți locația cu harta acestei faimoase strazi din Bangkok, vă sfătuiesc să salvați acest ghid pentru a-l avea la dispoziție oriunde, dacă nu puteți vizualiza corect harta, faceti click in urmatorul link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *