Palatul Regal din Bangkok

palatul-regal-bangkok

Marele Palat Real din Bangkok, cunoscut sub numele de Grand Palace Bangkok, este una dintre pietrele turistice ale orașului, este un complex de clădiri în inima Bangkokului și probabil cel mai vizitat loc din Thailanda, nu există nici un călător care să meargă în Bangkok și să nu îl viziteze cel puțin o singură dată.

Palatul a fost reședința oficială a regelui regatului vechi din Siam între anii 1782-1925, actualul rege (Bhumibol Adulyadej) locuiește în Palatul Chitralada, dar Palatul Regal este locul unde se desfășoară evenimentele oficiale. Este unul dintre cele mai populare atracții turistice din Thailanda, trebuie doar să vă pregătiți aparatul foto deoarece are multe de arătat.

A fost creat în mai 1782 de către regele Rama I când a mutat capitala regatului vechi din Siam, în prezent Thailanda, de la Thonburi la Bangkok, de-a lungul anilor adăugând clădiri noi, iar din 1925 familia regală thailandeză a hotărât să nu mai folosească aceasta ca resedință permanentă, fiind în prezent utilizată pentru evenimente oficiale și este deschis publicului.

Este un complex dreptunghiular de peste 218.000 de metri pătrați, situat în cartierul Phra Nakhon. În interior există numeroase clădiri, cum ar fi săli, pavilioane, grădini, curți, temple sau muzee.

Este împărțită în mai multe zone, cum ar fi zona de grădină Siwalai, Phra Maha Monthien, Phra Maha Chakri sau Phra Maha Prasat.

Vizită la Palatul Regal din Bangkok

Clădirile din complex sunt foarte asemănătoare cu cele din Ayutthaya, în inima complexului puteți găsi zona Phra Maha Monthien, unde clădirile tradiționale în stil thailandez sunt înconjurate de un zid mic, în această zonă veți găsi ce nu demult a fost casa oficiala a regelui Thailandei, toate coronările regilor care au avut loc în acest grup de clădiri, transformându-l într-o zonă foarte importantă pentru familia regală.

Veți găsi, de asemenea, palate în interiorul complexului, situat în zona Phra Maha Chakri. Acestea sunt clădiri cu nouă camere variind de la mari la mici în diferite stiluri create de regele Rama V și arhitecți străini în secolul al XIX-lea. Un amestec de arhitectură tradițională thailandeză și stiluri europene.

Veți găsi, de asemenea, palate în interiorul complexului, situat în zona Phra Maha Chakri. Acestea sunt clădiri cu nouă camere variind de la mari la mici în diferite stiluri create de regele Rama V și arhitecți străini în secolul al XIX-lea. Un amestec de arhitectură tradițională thailandeză și stiluri europene.

Dacă doriți să vizitați cele mai vechi clădiri ale palatului, cea mai bună opțiune este să mergeți la zona Phra Maha Prasat din jumătatea de vest a curții, acestea fiind construcțiile create de regele Rama I, care au fost împodobite cu trecerea al anilor de-a lungul domniilor ulterioare.

Locul are, de asemenea, o grădină situată în partea de est a curții, iar în interior sunt clădiri de stat și sali ale tronului.

Unul dintre cele mai renumite locuri din palat este templul Wat Phra Kaew sau Templul Buddha Emerald, este cel mai important templu budist din Thailanda și în interior are o figură Buddha sculptată într-un bloc unic de jad al secolului al XV-lea .

Deși este cunoscut ca un templu, este de fapt o capelă caracterizată de o arhitectură clasică thailandeză similară celei pe care o puteți găsi în Sukhothai și Ayutthaya.

Informații despre orare și prețuri vizitei la Palatul Regal din Bangkok

  • Orar: 08:30-15:30
  • Preț: 500 Bahts
  • Locație: Phra Lan Road, Rattanakosin (cerca del río Chao Phraya)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *