Parcul Lumphini din Bangkok

Parcul-Lumphini

Bangkok este capitala Thailandei și unul dintre cele mai aglomerate orașe de pe planetă, plimbându-vă pe străzile sale, vei găsi imaginea unui oraș cosmopolit, cu o agitație și un ritm rapid de viață. Cu toate acestea, are și minuni, locuri care impresionează pe cineva de la prima vedere.

Una dintre ele este Parcul Lumphini, este plămânul orașului, situat în centrul orașului și este sinonim cu ceea ce înseamnă Central Park pentru New York. Acest loc frumos este primul parc public din oraș și a fost construit de către regele Rama al VI-lea în anul 1920, în ținuturile familiei regale. Trebuie remarcat faptul că numele său se datorează locului în care s-a născut Buddha în Nepal.

Acest parc plin de verdeață și naturalețe este o evadare și un refugiu din ritmul accelerat al restului Bangkokului, este locul preferat al multor taialndezi, deoarece este locul perfect pentru relaxare, înconjurat de zgârie-nori, autostrăzi și metrou.

Parcul Lumphini are aproape 58 de hectare, 2 kilometri și jumătate de alei și un lac artificial, unde puteți închiria bărci și vă puteți bucura de o plimbare relaxantă, căile sale pline de copaci sunt spectaculoase pentru a vă bucura de drumeții prin parc.

Una dintre atracțiile sale principale este numărul mare de șopârle gigantice care se plimbă prin parc, deși acestea sunt complet inofensive. La intrarea în sud vestul a parcului există o statuie a regelui fondator.

 

Printre alte activități care se pot face în interiorul parcului se află tai chi, cursuri de yoga și aerobic, precum și exerciții de sport în aer liber. Există concerte de muzică clasică în zilele de duminică și dacă vreți să încercați mâncarea thailandeză, în apropiere de statuia menționată există tarabe de mâncare.

De asemenea, are prima bibliotecă publică din Bangkok și o sală de dans. Este important să țineți cont de faptul că, în fiecare zi, la 8 dimineața și 6 seara, imnul național sună prin megafoane, așa că trebuie să stați în picioare în semn de respect, fumatul este de asemenea interzis.

Cum să ajungi la Parcul Lumphini

Parcul Lumphini se află în inima Bangkokului, astfel încât să îl puteți accesa prin plimbare, puteți lua, de asemenea, un taxi pentru împrejurimile sale. Este important de subliniat că stațiile de cale ferată Lumphini și Si Lom sunt foarte aproape de parc.

Informații despre parcul Lumphini:

Locație: Partea de nord a drumului Rama IV, între drumul Ratchadamri și drumul Witthayu.

  • Preț: Gratuit
  • Orar: de la 4:30am până la 21:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *