Piața Chatuchak din Bangkok

Piața-Chatuchak-Bangkok

Piața Chatuchak din Bangkok (Jatujak Market) este cea mai mare piață de weekend din lume, cu 27 de zone cu mai mult de 15.000 de magazine pentru a cumpăra tot felul de lucruri, este, fără îndoială, unul dintre locurile cele mai vizitate de către turiști. Dimensiunile sale mari și cantitatea enormă de tarabe cu multe produse pe care le puteți găsi în el îl fac locul ideal în care să vă pierdeți în timpul unei dimineți întregi.

Această piață este disponibilă numai în timpul weekend-urilor, iar în fiecare zi peste 200.000 de persoane o vizitează pentru a cumpăra tot felul de lucruri (îmbrăcăminte, decorațiuni, falsuri, alimente, animale, meșteșuguri etc.) dacă vizita dvs. în Bangkok coincide în weekend nu puteți rata ocazia de a vizita una dintre cele mai renumite piețe din Asia.

Toate produsele pe care le găsiți pe această piață au prețuri locale, nu turistice, în Thailanda este normal să urce prețurile puțin mai mult turiștilor, dar în piața Chatuchak nu este așa, cu toate acestea nimeni nu vă va scuti de a negocia și este că în Thailanda este la ordinea zilei să negociați orice produs. În plus, avem un top 10 piețe din Bangkok pe care nu trebuie să îl ratați dacaă vreți să aflați mai multe despre piețele din Bangkok.

Cunoașteți piața Chatuchak în weekend

Dacă aceasta este prima dată în Jatujak, puteți fi puțin speriat la început într-o piață atât de mare, veți considera că este imposibil să găsiți ceea ce căutați sau să aruncați o privire în întreaga piață (care vă poate lua o zi întreagă), nu vă faceți griji, piața este organizată în secțiuni diferite, astfel încât să puteți găsi rapid ceea ce aveți nevoie în orice moment.

Există 27 de secțiuni, în care puteți găsi mai mult de un tip de produs și o anumită categorie de produse poate apărea în mai multe secțiuni, poate că atunci când căutați o zonă care corespunde aceleiași categorii de produse, este posibil să nu vă fie de folos, dar veți fi capabil să știți în orice moment locul în care vă aflați și unde ar trebui să mergeți să cumpărați ceea ce căutați.

Dacă doriți să știți unde vă aflați în piață, puteți căuta și zone de referință, cum ar fi ușile de intrare MRT, BTS sau numerotate în piață, orientarea în această piață uriașă mai ușoară decât este în realitate.

Amintiți-vă să aduceți un chipiu sau o pălărie, pantofi confortabili și apă, piața este foarte mare iar vremea tropicală este destul de fierbinte, există de obicei destui oameni, astfel încât nu este niciodată necesar să fiți precaut, veți găsi locuri pentru a cumpăra alimente sau băuturi în orice moment.

Jatujak Market – Ce puteți să cumpărați?

Dacă vă gândiți să vizitați această piață imensă, trebuie să vă spun că veți găsi tot felul de lucruri pentru a cumpăra, piața este împărțită în 8 categorii principale:

  • Plante
  • Antichități
  • Mascote
  • Mâncare și băutură
  • Mîncare proaspătă
  • Ceramică, piese de colecție și decorațiuni
  • Îmbrăcăminte
  • Cărți

Toate aceste categorii pot fi găsite în toate cele 27 de secțiuni în care piața este împărțită, compusă din următoarele categorii în fiecare secțiune:

  • Secțiunea 1 – Amulete, cărți, piese de colecție, magazine cu mâncare și cafeterii.
  • Secțiunile 2-4 – Piese de colecție, decorațiuni și tablouri.
  • Secțiunile 5-6 – Haine, accesorii și articole diverse.
  • Secțiunile 7-9 – ​Antichități, ceramică, mobile și piese artezanale.
  • ​Secțiunile 10-24 – Îmbrăcăminte, produse de consum, dichisuri, mascote și electrodomestice.
  • ​Secțiunile 17-19 – Ceramică și mâncare proaspătă.
  • Secțiunile 22-26 – Antichități, mobile și produse artezanale.
  • Secțiunea 27 – Cărți, magazine cu mâncare și articole colecționabile.

În această piață din Bangkok puteți găsi tot felul de chilipiruri, deși de multe ori nu veți găsi cea mai bună ofertă, trebuie să știți cum să negociați prețul și să găsiți o ofertă bună pentru ambele părți, dacă cumpărați antichități trebuie să aveți grijă ca produsele să fie în stare bună, ori de câte ori negociați prețul cu un vânzător arătă partea cea mai amabilă a ta cu un zâmbet pe față, de obicei, puteți obține produsele chiar la jumătate din prețul inițial.

Cum să ajungi în piața Chatuchak

Dacă vizitați Bangkok, piața de weekend este un loc pe care nu-l puteți rata, pentru a ajunge acolo puteți merge atât cu BTS cât și cu MRT.

Cum ajungeți cu Skytrain (BTS) – Pentru a ajunge cu trenul, trebuie să mergeți la stația Mo Chit și să urmați rândul de magazine care vând haine pe care le veți găsi când părăsiți postul până la intrarea pe piață în secțiunea de îmbrăcăminte.

Cum ajungeți cu metroul (MRT) – Dacă te gândești să călătorești cu metroul până la piață poți să o faci la stația de Chatuchat Park, să iei ieșirea numărul 1 și vei ajunge la o mică intrare în secțiunea îmbrăcăminte, dacă vrei să ajungi la secția de flori trebuie să coborâți la stația MRT Kampheng Phet prin ieșirea 1.

Sfaturi generale

Este posibil să vă petreceți mult timp traversând această piața thailandeză, astfel că este indicat să urmați câteva dintre indicațiile pe care le-am lăsat mai jos:

  • Purtați haine confortabile pentru a vizita, țineți minte vremea tropicală.
  • Încălțăminte confortabilă, veți petrece destule ore în piață.
  • Aveți întotdeauna apă la îndemână, temperatura este destul de fierbinte.
  • Folosiți ochelari de soare, pălărie și protecție solară.
  • Ia-ți un rucsac cu tine pentru a-ți purta achizițiile.
  • Fii atent la furt, este o piață foarte aglomerată.
  • Utilizați hărțile gratuite pe care le veți găsi la punctele de informare.

Informații utile despre Piața Chatuchak

Program: Sâmbătă și Duminică de la 09:00 – 18:00 și Vineri de la 18:00 – 24:00

MRT: Stația Chatuchak Park

BTS: Stația Mo Chit (Linea Sukhumvit)​

Alte locuri din Bangkok de interes turistic: Casa Jim Thompson, Khao San Road și Palatul Regal din Bangkok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *