Railay – Krabi

Railay-krabi

Railay este o mică peninsulă în Krabi, care este înconjurată de stânci care împiedică accesul pe uscat, de aceea puteți ajunge numai prin mare. Railay este unul dintre locurile recomandate pentru a vizita dacă sunteți în vacanță în Thailanda, iar Krabi este pe ruta dvs. de călătorie, deoarece Krabi este punctul de plecare pentru a ajunge la faimoasele plaje Railay.

Railay este situat pe coasta de Krabi și este scăldat de coasta Andaman, este unul dintre locurile ideale de a pierde câteva zile, să vă relaxați pe plajă și să vă bucurați de activități în aer liber.

Această zonă este bine cunoscută pentru că este unul dintre locurile cele mai vizitate de turiștii care vin la Krabi. Este, de obicei, refugiul backpackerilor și al alpiniștilor.

Unde puteți petrece noaptea în Railay?

Dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare, cel mai bine este să rămâneți în Krabi și să vizitați această zonă în timpul zilei, puteți găsi cazare în apropiere, dar calitatea este întotdeauna destul de rea.

În continuare veți găsi o listă cu hotelurile preferate, astfel încât să nu aveți o surpriză neplăcută atunci când hotelul dvs. nu este la fel cum vă așteptați.

  • Hoteluri Krabi

Zone din Railay

Phra Nang

Este o zonă în care se află peștera Pranang, cu o plajă de nisip alb, și este situată la vârful sudic al peninsulei. Puteți accesa această plajă prin Ao Nang cu ajutorul unei bărci care durează aproximativ 20 de minute pentru a ajunge. Are un peisaj frumos și puteți să escaladați.

Rai Leh Est

Pentru a ajunge în acest loc puteți lua o barcă din Krabi, fiind situat lângă mangrovele peninsulei. Această plajă este bună pentru a vă relaxa la soare și înota liniștiți. Aici puteți găsi câteva restaurante și baruri, precum și cazare la un preț ok.

Rai Leh West

Aceasta este o plajă de nisip alb fin și apă puțin adâncă, unde majoritatea bărcilor ajung din Ao Nang. Este bine să înotați, însă, când mareea este scăzută, nu este recomandat să mergeți.

Are stânci uriașe unde se practică activități precum alpinismul. Are cazare de diferite tipuri, de la foarte ieftine la foarte scumpe și luxoase.

Ton Sai

Este una dintre cele mai mici plaje, și se află foarte aproape de Rai Leh West, este locul cel mai frecventat de backpackers si alpiniști. Aici puteti găsi locuri de cazare destul de ieftine.

Ce poți să vezi și să faci în Railay?

În Railay puteți vedea diferite frumuseți naturale, cum ar fi Pestera Phra Nang, care este, de asemenea, cunoscută sub numele de peștera de diamant. Este situat în partea de est a peninsulei.

Este un loc de promenadă iluminat de formațiuni stâncoase care stralucesc. Această peșteră este populară pentru excursii din Phuket și Ao Nang.

Alte locuri pe care le puteți vizita în Railay este Sanctuarul Phra Nang, care este dedicat spiritului unei prințese care i-a dat plajei numele său. Se caracterizează prin a avea mici sanctuare sau peșteri. În plus, puteți să cunoașteți laguna, pentru care trebuie să faceți o plimbare de-a lungul unui drum stâncos, este recomandat să aduceți echipament de alpinism.

În Railay, cea mai bună activitate pe care o puteți face este alpinismul sau escaladatul, având mai mult de șapte sute de căi de alpinism, în care puteți avea o vedere frumoasă la ocean. Se recomandă aducerea următoarelor elemente în practicarea acestei activități, cum ar fi o coardă de aproximativ 60 de metri, ham, pantofi și cretă. Puteți cumpăra sau închiria orice alt instrument în magazinele de alpinism.

Tururi și excursii în Railay

Excursie la insula Phi Phi

Nu cunoașteți insulele Phi Phi? Este unul dintre cele mai frumoase locuri din toată Thailanda; nisip alb, ape cristaline, snorkel cu pește tropical …

Bucurați-vă de o excursie de o zi la insulele Phi Phi și de locuri precum Insula Bamboo sau Peșterile Viking, un bufet de pe plajă și fructe tropicale.

Alte opriri sunt de asemenea făcute pentru a face o baie fără egal pe plaje și snorkel. Este important să rețineți că Koh Phi Phi Lee este una dintre cele mai importante și celebre insule, deoarece a fost locul unde a fost filmat filmul The Beach.

Excursie la cele 4 Insule

Vizitați cele mai populare locuri din zona Railay, vorbim despre 4 Insulele, locuri impresionante care vă vor rămâne în minte, acest tur are două vizite la puncte de snorkeling incredibile, unul în timpul zilei și celălalt pe timpul nopții, pentru a vedea planctonul bioluminiscent.

Pe această excursie veți vizita plaja Railay, faimoasa insulă Poda, insula Tup și Chicken Island, cele 4 locuri cele mai carismatice ale zonei Railay.

Plaja din Railay

Plaja Railay din Thailanda este situată pe o mică peninsulă, care este compusă din trei plaje înconjurate de un mediu spectaculos, unde vă puteți relaxa și puteți face plajă. În plus puteți practica activități sportive cum ar fi alpinismul pe stâncile sale rocoase. Plajele pe care le puteți vizita în Railay sunt; Railay East, Railay West, Tonsai și Phra Nang.

Railay Beach – Aceasta este prima plajă în care barca vă lasă de la Krabi pentru a vizita Railay. Această plajă are un mediu spectaculos, însă puteți observa că marea se retrage mai mulți metri și devine o zonă pietroasă. Bărcile de obicei așteaptă turiștii la aproximativ 50 de metri de țărm.

Railay West sau mai bine cunoscut sub numele de Railay Beach, este cel mai faimos grup de plaje care alcătuiesc Railay. Acesta este cel mai mare, și este înconjurat de stânci foarte mari și maiestuoase, apa din această zonă este foarte frumoasă și curată, iar nisipul este impecabil.

Tonsai este una dintre cele mai frumoase plaje, iar accesul la acest loc se face printr-o plimbare de 30 de minute de Railay East, accesibilă și pe coasta stâncoasă de la Railay Beach, aproximativ 10 minute. Tonsai este o plajă foarte frumoasă, nu are stațiuni, dar puteți sta în bungalouri rustice care sunt la prețuri rezonabile.

Phra Nang este situat la aproximativ 5 minute de Railay East, este cea mai mică dintre plajele Railay. Care are un zid imens și o peșteră, motiv pentru care toate excursiile se opresc în acest loc. Este foarte faimos pentru că se practică alpinismul în această zonă. Este o plajă frecventată de turiști și, în anumite ocazii, marea poate fi ridicată.

Sfaturi pentru a călători la Railay

Pentru persoanele cu un spirit de backpacking se recomandă vizitarea zonei Tonsai, deoarece este un mediu de backpacker 100%. Vă puteți bucura de Railay făcând mici excursii în Kayak, care vă vor ajuta să cunoașteți cele mai bune locuri, în special peșterile Phra Nang.

Un alt lucru pe care nu trebuie să-l pierdeți în Railay este să mergeți după-amiaza în punctul cel mai înalt pentru a vedea apusul spectaculos.

De asemenea, este important să știți că mulți vizitatori doresc să își facă tatuaje atunci când merg în vacanță, de aceea vă recomandăm să fiți atenți, deoarece puteți găsi tatuatori care vă pot înșela, care vă asigură că au un echipament sterilizat, care oferă un catalog de tatuaje, cu imagini descărcate de pe internet și nu sunt realizate de presupusul artist de tatuaj. De asemenea, unii le dau alcool clienților pentru a dubla prețul tatuajului.

Cum să ajungi la Railay

Puteți ajunge la Peninsula Railay cu barca deoarece există multe stânci. În acest loc se poate ajunge de la Ao Nang sau prin Krabi. Dar dacă doriți să ajungeți direct la Tonsai, este recomandat să luați o barcă care pleacă direct de la Ao Nang. Prin Railay puteți ajunge la insulele Phi Phi cu feribotul.

Este important să rețineți că, dacă plecați de la Ao Nang, trebuie să mergeți câțiva metri pentru a ajunge pe vas, totuși acest lucru va depinde de maree. De aceea este recomandat să purtați haine care se pot uda, de asemenea, rețineți că, dacă transportați bagaje, trebuie să le încărcați la câțiva metri de la îmbarcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.