Tup Island din Krabi

Tup-Island-din-Krabi

Insula Tup este cunoscută și sub numele de Insula Tap sau Insula Tub și este situată lângă Insula Mor. Poate fi accesată de pe insula Koh Gai și Koh Poda. Când valul este scăzut, apare o bară de nisip care se unește cu Koh Tup, Koh Mor și Koh Gai. Există multe excursii care ajung în acest loc pentru ca turiștii să se bucure de acest peisaj aparte.

Insula Isla Tup este locul ideal pentru a vă relaxa și a vă bucura, deoarece apele sale sunt minunate, iar nisipul este curat și alb.

Apele sunt puțin adânci, cu toate acestea peștii sunt concentrați în acest loc, deoarece există corali și roci, astfel încât să puteți practica chiar și snorkel. Această insulă are locuri naturale unde vă puteți odihni și este vizitată zilnic de turiștii care sosesc cu vaporul.

Unde să petreci noaptea?

Dacă sunteți în căutarea unui loc unde să stați, cel mai bine este să stați în Krabi și să vizitați această zonă în timpul zilei, puteți găsi cazare în apropiere, dar calitatea este întotdeauna destul de proastă, ori de câte ori vizitez Krabi stau la hoteluri din centru care au calitate/preț imbatabilă.

Aici vă las hotelurile mele preferate, astfel încât să nu aveți parte de o surpriză neplăcută atunci când hotelul dvs. nu este atât de frumos cum vă așteptați, cele de pe această listă nu dau greș:

  • Vezi cele mai bune hoteluri din Krabi

Cel mai bun moment pentru a vizita Insula Tup?

Cel mai bun anotimp pentru a vizita insula este între luna decembrie și luna martie, în aceste luni vă puteți bucura de clima tropicală și de sezonul uscat.

De asemenea, lunile noiembrie și aprilie sunt bune pentru a vizita acest complex turistic, dar trebuie să țineți cont că pot apărea unele ploi. În perioada din mai până în octombrie este sezonul ploios, cu ploi care cad o dată sau de două ori pe zi, nu în mod constant.

Insula Tup este cunoscută sub numele de insula cu cada, este una dintre cele mai populare insule din Krabi pentru excursii de o zi sau tururi. Majoritatea acestor excursii în jurul insulelor se opresc în acest loc, astfel încât vizitatorii pot fotografia separarea mării, când valul este scăzut. Insula Koh Tup este situată în arhipelagul Mu Koh, care se află la sud-vest de Ao Nang, între Koh Poda și Koh Gai.

Această insulă este una dintre cele mai mici în comparație cu celelalte insule din zonă, cu toate acestea are o frumusețe care atrage. Apele sale sunt potrivite pentru scufundări cu pești tropicali abundenți sau colorați.

Atunci când valul este scăzut, apare o bară de nisip care se alătură insulei Koh Gai sau Chicken Island și Koh Mor. Acest eveniment minunat și pitoresc este unic, cunoscut sub numele de Talay Waek, care are semnificația mării divizate.

Atunci când bariera de nisip iese din ape, puteți merge prin ea din insula Koh Gai până când ajungeți în insulele Koh Mor în stânga și pe insula Koh Tup în dreapta.

Această zonă oferă vederi panoramice pitorești asupra coastei Krabi. Pentru a merge pe bariera de nisip trebuie să folosești o pereche de pantofi de recif. Apele din Koh Tup sunt puțin adânci, ceea ce îl face un loc sigur pentru relaxare și răcorire.

Cum să ajungeți la Koh Tup

Pentru a ajunge la Koh Tap de la Ao Nang, o puteți face cu barca logtail, tot ce trebuie să faceți este să așteptați ca barca să se umple pentru a ieși din port. De asemenea, puteți închiria o barcă privată, care vă va duce repede în insulele dorite.

Puteți face, de asemenea, excursii de o jumătate de zi sau de o zi în care vă vor face un tur al diferitelor insule, astfel încât vă puteți bucura de activități precum scufundări, înot și explorarea frumoaselor insule din coasta Krabi.

Vizitați cele mai populare locuri din zona Railay, cele 4 Insule, locuri impresionante care vă vor rămâne înregistrate pe retină, această excursie are două vizite în puncte incredibile de snorkeling, una dintre ele în timpul zilei și cealaltă pe timpul nopții pentru a vedea planctonul bioluminescent.

În această excursie poți vizita Railay Beach, faimoasa insulă Poda, Insula Tup și Insula Puiului, cele mai carismatice 4 locuri din Railay.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.