Cum ajungi din Phuket în Krabi

Phuket-în-Krabi

Dacă aveți de gând să vă bucurați de câteva zile mai mult decât meritate de vacanță în Phuket, dar nu doriți să plecați fără să vă pierdeți prin spectaculosul oraș Krabi, unul dintre cele mai emblematice din Thailanda, acordați atenție deoarece vă vom arăta cum să ajungeți în Krabi din Phuket.

Există diferite posibilități de a călători din Phuket spre Krabi, putând alege între a merge cu avionul, cu feribotul, cu taxiul sau cu autobuzul. Totul depinde de gusturile, nevoile și bugetul de care dispune fiecare persoană, deoarece, evident, va trebui să cheltuiți mai mult dacă doriți să călătoriți cu avionul, în loc de autobuz, de exemplu.

Noi vă recomandăm să nu pierdeți ocazia de a vizita provincia Krabi, un loc din Marea Andaman care are multe de oferit și care vă va permite să vă bucurați de câteva plaje de vis într-un mediu divin; râurile sale cu ape limpezi de cristal și templul incredibil al peșterii Tigrului sau al Wat Tham Suea. Să nu mai vorbim despre faptul că bucătăria sa este rafinată. Nu puteți rata Phang Na Bay și James Bond Island.

Cu o gamă largă de activități și excursii de efectuat, este un loc ideal pentru toate vârstele. Dacă vă place ideea, alegeți cum să mergeți de la Phuket la Krabi și să vă bucurați de o călătorie de vis.

Aceasta este una dintre conexiunile preferate pentru turiști, pentru că este vorba de două destinații foarte populare care nu sunt prea departe unul de celălalt.

Pentru a vă deplasa în Krabi trebuie să țineți cont de faptul că mai multe dintre locuri turistice se află în afara ariei orașului, așa că trebuie să luați în mod obligatoriu songtaew (vehicul tip van) pentru a vă putea mobiliza.

Phuket – Krabi cu avionul

Chiar și așa, dacă vă planificați călătoria anticipat și aveți un buget ridicat pentru a călători de la Phuket la Krabi, puteți alege să cumpărați un bilet de avion din timp.

În orice caz, noi vă recomandăm să aruncați o privire asupra restului posibilităților, deoarece prețul pentru călătorie nu va fi foarte ieftin.

Legăturile dintre Aeroportul Internațional Phuket și Aeroportul Krabi nu sunt prea bune, deoarece distanța scurtă dintre ambele orașe face ca numărul de avioane care călătoresc pe această rută să fie destul de mic.

Iată toate programele și puteți face rezervările cu avionul din Phuket la Krabi

Phuket – Krabi cu feribotul

Dacă vă gândiți cum să mergeți de la Phuket la Krabi, trebuie să știți că există un serviciu de feribot care leagă ambele orașe și că este într-adevăr recomandat.

În această călătorie există pasaje foarte frumoase, în plus, navigați pe insule. Dacă intenția ta este să cunoști zona, feribotul este o opțiune recomdandată pentru tine. Desigur, atât timp cât nu călătorești în sezonul ploios, deoarece în acest timp serviciul de feribot este suspendat până la sosirea vremii bune.

Este obișnuit ca, cel puțin o dată pe zi, o barcă să părăsească debarcaderul Rassada. În sezonul de vârf pleacă mai multe feriboturi.

Rețineți că feribotul se poate opri la Phi Phi sau Koh Yao Yai înainte de a ajunge la Ao Nang. O altă posibilitate este să mergi la digul Khlong Jilard din Krabi.

Prețul acestor feriboturi variază între 700 și 1200 THB (între aproximativ 20 € și 34 €).

Călătoria poate dura cel puțin patru ore, în funcție de opriri. De la Phuket la Koh Phi Phi durata călătoriei este de la una la două ore, iar de acolo până la Krabi mai sunt alte două ore. Este probabil ca oprirea la Phi Phi să fie de aproximativ cinci ore.

O altă opțiune este să cumpărați un bilet care pleacă de la Phuket la Krabi. Desigur, veți economisi mai mult timp dacă faceți asta, dar ar trebui să luați în considerare și faptul că va fi mai scump.

Dacă suferiți de amețeli, nu vă recomand să luați cel mai lung feribot din moment ce Marea Andaman are de obicei curenți puternici. Această călătorie poate dura mai mult de opt ore.

Dacă în plus, trebuie să ajungeți rapid spre Krabi, este mai bine să luați cel mai rapid feribot care merge direct de la Phuket la Krabi, dar țineți cont că prețul este mai mare, aproximativ 900 THB (aproximativ 26 €).

Pentru a merge la Ao Nang aveți opțiunea de a lua o barcă care merge de la Phuket la Krabi, plus un songtaew la Ao Nang.

Phuket – Krabi cu autobuzul sau microbuzul

Într-adevăr, autobuzul este cel mai ușor mijloc de transport, cel mai economic (și cel mai folosit) pentru a acoperi ruta de la Phuket la Krabi.

Cu o mare flexibilitate a programului, puteți alege între plecarea de la Aeroportul Internațional Phuket sau de la stația de autobuz din oraș. Sunt preluate în Phuket Town, în special în terminalul 2 de autobuz Phuket (la începutul drumului Thepkassatri, pe care îl veți găsi pe drumul către aeroport).

Călătoria pentru a merge de la Phuket la Krabi cu autobuzul durează cel puțin trei ore și este necesar să faceți o oprire în provincia de coastă Phang Nga.

Plecarea acestor autobuze este în fiecare oră de la noul terminal de autobuz din Phuket (nordul orașului). Prețul variază de la 140 THB (aproximativ 4 €).

În Krabi, sosirea va fi la stația provincială de autobuz, aflată în centrul orașului. După ce vă ajungeți, ar trebui să luați un songtaew care vă va duce direct la hotel.

Există, de asemenea, microbuze care vă duc de la Phuket la micul oraș Ao Nang.

Aici aveți toate programele și puteți face rezervările cu autobuzul și microbuzul de la Phuket la Krabi.

Phuket – Krabi cu taxiul

Una dintre cele mai confortabile opțiuni, dar și una dintre cele mai scumpe. Pentru noi, nu merită, deoarece în raport cu prețul și calitatea este mult mai recomandat să călătorești cu autobuzul, deoarece timpul pe care îl vei economisi cu taxiul va fi cel mult de 30 de minute.

Aici aveți toate programele și vă puteți face rezervările de taxi de la Phuket la Krabi.

Transferuri interne în Krabi

Turiștii se deplasează în general pe motociclete, a căror închiriere este între 150 și 300 THB (4,25 EUR și 8,50 €). Dacă doriți să alegeți această metodă de transport, este important să știți cum să o conduceți, deoarece neștiind cum să o faceți poate provoca numeroase accidente. De asemenea, este vital să faceți fotografii atunci când închiriați o motocicletă, deoarece acesta ar putea avea daune care vă vor obliga să plătiți.

O altă opțiune sunt celebrele songthaews, care sunt ca pick-up-uri special adaptate pentru transportul de persoane, în acest caz, turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.