Cum ajungi din Phuket în Phi Phi Island

Phuket-in-insulele-phi-phi

Dacă plecați în vacanță la Phuket, și vreți neaparat să vizitați Insulele Phi Phi, unul dintre cele mai emblematice locuri din toată Thailanda,  în continuare vă vom spune cum ajungeți din Phuket la Phi Phi Island pentru a vă de un mediu privilegiat unde domnesc plajele cu nisip alb și apele cristaline.

Singura opțiune pentru a călători de la Phuket la Phi Phi este printr-un feribot care leagă direct cele două insule, așa că nu faceți mai multe opriri pentru a ajunge la Phi Phi de la Phuket. Datorită dimensiunilor sale mici, Insulele Phi Phi nu au aeroport, deși adevărul este că nici nu are nevoie de el.

Pentru a călători de la Phuket la Phi Phi puteți lua feribotul de la Sea Angel Pier sau Rossada Pier, care va varia în funcție de compania de unde cumpărați biletul. Durata călătoriei este de aproximativ două ore, deși există și posibilitatea de a lua un feribot expres care durează o oră și jumătate. Feribotul este de obicei foarte punctual, așa că trebuie să ajungi la timp, deoarece altfel ai multe posibilități să îl ratezi.

Există multe persoane care se întreabă cum să meargă de la Phuket la Phi Phi, gândindu-se că trecerea va fi destul de complicată, dar cu siguranță nu este așa, deoarece este cu adevărat ușor să călătorești de pe o insulă la alta. De asemenea, în timpul călătoriei, vă veți bucura de vederi spectaculoase în timp ce navigați prin Marea Andaman. Nu uitați să vizitați bijuterii precum Golful Maya în Phi Phi sau Insula James Bond din Phuket când treceți prin aceste insule.

Cum să ajungeți la Phi Phi din Phuket cu vaporul?

Prețul fiecărei călătorii este de aproximativ 400 bahts (10,40 € aprox.), ceea ce înseamnă că dacă decideți să cumpărați un bilet dus-întors, prețul va fi de 800 bahts (20,80 aprox.). Un preț foarte ieftin dacă luăm în considerare comorile care se află în insulele Phi Phi. Vă recomandăm să cumpărați biletele cu mult timp în avans, mai ales dacă mergeți în sezonul de vârf.

Pentru a merge la Phi Phi plecând din Phuket, trebuie doar să luați un bilet pentru feribotul care se îmbarcă în fiecare zi la Ton Sai Pier, portul oficial al insulelor Phi Phi.

Pe parcursul zilei, diferite feriboturi pleacă atât din Phuket, cât și din portul din Insulele Phi Phi, astfel încât vei avea suficientă flexibilitate pentru a te întoarce la hotel. Desigur, dacă ați cumpărat și un bilet de întoarcere, acordați atenție momentului în care feribotul pleacă, deoarece, dacă îl pierdeți, va trebui să cumpărați un bilet nou.

Facilitățile de feribot sunt destul de confortabile cu mai multe rânduri de locuri, așa că nu vei avea nicio problemă să stai lângă prietenii tăi. Are două niveluri; partea superioară și partea inferioară.

În zona superioară vă veți bucura de vederi spectaculoase în aer liber, în timp ce în partea de jos va trebui să vă așezați pentru a privi apele Mării Andaman printr-o fereastră. Trucul este să mergeți în capătul feribotului, deși pentru asta va trebui să ajungeți printre primii, deoarece este cel mai solicitat de turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.