Insula James Bond – Ce Este și Cum Ajungi Acolo?

insula-james-bond

Insula James Bond primește o mulțime de turiști, mai ales din Phuket sau Krabi, cunoscută local ca și Ko Tapu sau Insula Nail, care a devenit faimoasa după filmul din 1974, al lui James Bond «The Man with the Golden Gun , protagonizat de Christopher Lee și Roger Moore. După lansarea filmului, această insulă a devenit o destinație turistică foarte cunoscută din Thailanda.

Această insulă celebră este situată în Parcul Național Ao Phang Nga și este formată de un monolit abrupt de pietre cunoscut sub numele de Ko Tapu, care este de aproximativ 20 de metri înălțime. Acesta este situat la aproximativ 200 de metri de coasta perechilor de insulițe cunoscute sub numele de Ko Khao Phingkan.

Ko Tapu este ceea ce a făcut ca această insulă sa devinao atracție populară și turistică datorită prezentării sale în filmul James Bond.

Acest loc a devenit o destinație turistică a Thailandei, datorita frumuseții naturale, apelor cristaline, munților și pădurilor pline de vegetație exotică.

Unde puteți petrece noaptea în James Bond Island

Dacă sunteți în căutarea unui loc de cazare, cel mai bine este să rămâneți în Phuket sau Phi Phi Island și să vizitați această zonă în timpul zilei, puteți găsi cazare în apropiere, dar calitatea nu este cea mai bună.

În continuare veți găsi o listă cu  hotelurile preferate, astfel încât să nu aveți parte de o surpriză neplăcută atunci când hotelul dvs. nu este la fel de frumos cum vă așteptați:

  • Cele mai bune hoteluri din Phuket
  • Cele mai bune hoteluri din Phi Phi

Khao Phing Kan

Khao Phing Kan înseamnă în thailandeză dealuri înclinate împotriva altora, ceea ce reflectă natura conectată între insule. Demult, fost o zonă indigenă neobișnuită, dar ca rezultat al filmului lui James Bond a devenit un loc turistic și face parte din Parcul Național Marin Ao Phang Nga. În anul 1998, autoritățile locale au interzis accesul navelor turistice la Ko Tapu, cu scopul de a opri eroziunea rocilor de calcar, care ar putea prăbuși insulele.

Khao Phing Kan este un loc care constă din două insule, care sunt acoperite de păduri care au coaste abrupte. Acestea sunt situate în partea de nord-vest a golfului Phang Nga.

În partea de vest este de aproximativ 130 de metri în diametru și în partea de est cu aproximativ 240 de metri lățime. În plus, această insulă are peșteri și două plaje cu nisip, în prima se află biroul guvernamental unde turiștii trebuie să plătească un impozit.

Această insulă este, de asemenea, utilizată ca port pentru bărci turistice, unde există mai multe magazine de suveniruri, unde se vând obiecte cum ar fi scoici, corali, fluturi, scorpioni și păianjeni în cutii din plastic. Peșterile și plajele, când valul este mare, sunt, de obicei, inundate, astfel încât accesul la peșteri este posibil numai la maree. Apele din jurul insulei sunt superficiale și au o culoare verde palidă.

Când să vizitați Insula James Bond în Thailanda

Thailanda are o climă tropicală cu două sezoane distincte, având în vedere că cele mai bune luni de vizitare a insulei James Bond sunt de la mijlocul sau sfârșitul lunii noiembrie până în primele zile ale lunii martie.

În acest sezon nu plouă iar temperatura este destul de suportabilă. Lunile în care nu se recomandă vizitarea acestui loc sunt în septembrie și octombrie, deoarece este sezonul ploios în toată Thailanda.

Insula James Bond are o climă marină tropicală, caracterizată de precipitații frecvente și o temperatură stabilă. Temperatura variază de la 23 ° C la 32 ° C, iar umiditatea medie este de 83%.

Excursie de o zi la Insula James Bond din Phuket

Veți pierde ocazia de a vizita o insulă la fel de faimoasă ca și filmele lui James Bond?  Golful Prhang Na, fără îndoială, vă așteaptă. Mai ales Ko Tapu. De asemenea, dacă te pasionează să explorezi și să cunoști peșteri, recomand acest tur semi-privat cu ochii închiși.

Acest loc este ceea ce ei numesc un loc «instabil». Ce înseamnă asta? Că este scenariul perfect pentru tine de a lua toate acele fotografii pe care doriți să le arătați, cu prietenii dvs. pe Instagram 😉

Ce include excursia?

Ghiduri, transport, asigurare, echipamente pentru snorkeling, bufet și băuturi.

  • Preț – 3350 THB. (Aproximativ aproximativ € 94).
  • Program – De la 09:00 la 17:00

Atenție: În perioada 1 mai – 17 iulie nu există excursii datorită condițiilor meteorologice și întreținerii bărcilor.

Cum se ajunge la insula James Bond din Golful Phang Nga

În Insula James Bond se poate ajunge pe mare și pe uscat. Pentru a ajunge la Phang Nga Bay pe șosea trebuie să luați autobuzul în Bangkok, iardacă doriți să admirați minunile mării, puteți să o faceți din Krabi sau Phuket. Ambele locuri au agenții care oferă excursii spre golf.

Informații despre Plaja Monkey din zona Krabi / Phi Phi:

  • Locația: Khao Phing Kan, provincia Phang Nga 82130, Thailanda

Alte locuri din apropiere: Golful Phang Nga, Insulele Phi Phi și Insulele Hong.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.