Big Buddha Phuket – Cum ajungeți acolo, informații și orare

Big-Buddha-Phuket

Marele Buddha din Phuket sau, de asemenea, cunoscut sub numele de Big Buddha este una dintre cele mai caracteristice statui Buddha din sudul Thailandei, cu o înălțime de 45 de metri și formată din marmură albă, iar panoramica acestei atracții turistice este pur și simplu spectaculoasă, veți vedea insula Phuket 360º. După ce ați vizitat plajele paradisului, cum ar fi Insula James Bond, trebuie să vizitati templele budiste din zonă.

Cum să ajungi la Big Buddha Phuket

Pentru a ajunge la statuia uriașă a lui Buddha din Phuket, trebuie să urmați un drum care vă va duce direct la ea, este drumul Chao Fa spre est, lângă zona Chalong, mergeți pe strada Yodsane și urmați semnele care vă vor îndruma pentru următorii 6 km până la vârf.

Aveți grijă când conduceți, deoarece drumul care vă va duce la Big Buddha nu este prea ok.

Curiozități despre Marele Buddha din Phuket

Big Buddha din Phuket este una dintre cele mai valoroase atracții turistice de pe insulă, a început să fie construit în 2004 și majoritatea costurilor sale au fost acoperite prin donații.

La poalele acestei imagini Buddha veți găsi o sala în care puteți vedea istoria construcției sale și o cutie în cazul în care doriți să faceți o donație.

Intrarea este complet liberă, dar dacă vă doriti să lăsati o mică donație, veți contribui la continuarea îmbunătățirii sculpturii, puteți cumpăra și un bloc de marmură în care sa vă scrieți numele și va fi folosit în construcții, ați putea spune că veți face parte din cultura din Thailanda.

Printre thailandezi este cunoscut ca și Phra Puttamingmongkol Budakha Akenakkiri. Are o bază de 25 de metri diametru și o înălțime de 45 de metri, iar interiorul său este construit cu beton armat acoperit cu marmură albă din Birmania care strălucește la soare.

Nu așteptați să ajungeți la vârf pentru a face o fotografie a lui Buddha, este atât de mare încât, dacă sunteți la distanță, este imposibil să-l fotografiați complet. La poalele lui Buddha veți găsi și o altă statuie de aur mai mică, făcută din bronz.

Orarul și îmbrăcămintea potrivită

Programul de deschidere este de la 06:00 la 19:00 în fiecare zi, vă recomand să mergeți acolo în jurul orelor 18:00 pentru a admira apusul de soare din una dintre cele mai bune frumoase zone din Thailanda.

Codul corect de îmbrăcăminte ca și în toate templele și locurile religioase din Thailanda este cu umerii și picioarele acoperite, dacă nu purtați haine adecvate nu vă faceți griji, la intrare există un mic loc în care vă vor lăsa haine adecvate pentru a vizita marele Buddha.

Dacă călătoriți în provincia Phuket, nu trebuie să ratați această atracție turistică, una dintre cele mai vizitate din sudul Thailandei, un loc din care puteți admira întreaga insulă și unde vă puteți bucura de cultura și religia acesteia cu o statuie uriașă a lui Buddha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *