Cum iti recuperezi accesul la blog cand vezi mesajul: “Briefly Unavailable for Scheduled Maintenance”

cum-recuperezi-accesul-la-blog

Daca obisnuiti sa faceti update la WordPress folosind optiunea de automatic upgrade (un obicei foarte bun de altfel), e posibil sa va loviti de o problema imediat dupa ce faceti update/upgrade, adica sa apara mesajul “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute” si sa nu mai poata fi accesata nici o pagina a blogului, nici macar sectiunea de administrare.

Am patit zilele trecute acest lucru si trebuie sa recunosc ca am avut oarece emotii. Vestea buna este ca solutia este simpla. Asadar pentru cei care au patit sau vor pati acest lucru solutia este descrisa mai jos.

Din ce cauza apare mesajul

In timpul procesului de automatic upgrade, WordPress-ul pune in directorul radacina al blogului un fisier cu numele “.maintenance” care va afisa vizitatorilor mesajul “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute”. Scopul acestuia este de a nu permite accesul la blog in timpul upgrade-ului si afisarea unui mesaj prietenos.

Functionalitatea este utila, cu singura observatie ca, daca upgrade-ul esueaza din diverse motive, blogul nu mai poate fi accesat sau readus la o stare anterioara folsind interfata de administrare.

Cum se remediaza problema

Simplu: tot ce trebuie facut este de a se sterge fisierul ”.maintenance” din directorul radacina al blogului. Atat! Dupa ce se sterge fisierul blogul va putea fi accesat, si se poate rula din nou upgrade-ul automat.

Bineinteles, acesta solutie rezolva problema doar daca upgrade-ul esueaza o singura data. E posibil ca upgrade-ul sa nu mearga nici a doua oara, iar in acest caz trebuie cercetat mai atent care este motivul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *