Ventuzele pentru masaj- Tehnica de vindecare

ventuze masaj

Ventuzele pentru masaj au fost folosite inca de acum circa 3000 de ani, iar acest fapt reiese din scrieri descoperite, ce datau din acele vremuri. De exemplu, scrieri despre ventuzele pentru masaj au fost descoperite in cea mai veche carte scrisa de medicina, carte in care tehnica de vindecare cu ajutorul unor ventuze pentru masaj era descrisa intr- un mod destul de detaliat. Mai mult decat atat, exista dovezi cum ca aceasta tehnica realizata cu ajutorul unor ventuze pentru masaj a fost folosita cu precadere chiar si de cei mai cunoscuti medici ai Antichitatii. Iar aici ma refer in special la Gallen si Hypocrate, doi medici care au contribuit intr- o foarte mare masura la bazele medicinii si care recomandau la acele vremuri tuturor medicilor din lume sa recurga la folosirea ventuzelor pentru masaj, in scopul tratarii unor afectiuni destul de serioase.

Ventuze masaj – evolutie

ventuze masaj

De- a lungul timpului, cu ajutorul metodei de tratament ce avea la baza aceste ventuze pentru masaj s- au tratat diverse afectiuni, printre care si unele destul de serioase, cum ar fi bolile de sange sau pneumoniile. Chiar si la noi in tara, in urma cu cateva decenii, erau folosite cu precadere acele ventuze pentru masaj realizate din sticla, pe care le cunoastem cu totii si stim ca arata exact ca niste borcanele de dimensiuni mai mici. Aceste ventuze pentru masaj erau folosite mai ales atunci cand nu se gaseau pastille, iar aceste vremuri cand nu se gaseau pastile au predominat Romania secolului trecut. Astfel ca, batranii foloseau aceste ventuze pentru masaj realizate din sticla in scopul tratarii unor afectiuni precum racelile la plamani sau gripa.

Cei care am avut de- a face cu aceste ventuze masaj realizate din sticla stim foarte bine ca acestea erau pozitionate pe suprafata pielii spatelui, bineinteles, abia dupa ce acestea erau incalzite bine cu flacara. Scopul incalzirii lor, pentru cei care nu stiu, era acela de a elimina aerul din interior. Acest tratament impotriva racelii, realizat cu ajutorul ventuzelor pentru masaj din sticla, dadea roade in aproape toate situatiile, iar tocmai din acest motiv el a fost folosit cu precadere atunci cand pastilele lipseau.

In urma dezlipirii acestor ventuze masaj realizate din sticla de pe suprafata pielii, pe aceasta ramaneau niste vanatai. Specialistii spun ca aceste vanatai nu ar trebui sa sperie pe nimeni, pentru ca aparitia lor este una perfect normal si ca, mai mult decat atat, in functie de culoarea vanatailor se poate stabili chiar cat de grava este afectiunea de care sufera pacientul. Pentru a putea realiza un astfel de tratament, folosind ventuze pentru masaj, nu trebuie sa ai o scoala anume, ci doar sa te documentezi destul de bine inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.