Prea multa iarba poate sa iti afecteze viata sexuala?

marijuana-si-viata-sexuala

Ce inseamna atunci cand baietii de facultate nu pot sa isi mentina erectia in timpul unei partide de sex? Daca fumezi multa iarba, este posibil sa iti fie mai greu sa iti mentii erectia, ca si in cazul alcoolului?

O foarte buna intrebare. Exista o gama larga de factori, atat fizici (utilizarea de substante), cat si psihologici (cum ar fi de exemplu stresul), care pot sa duca la aparitia problemelor de disfunctie erectila in cazul tinerilor de facultate ca si tine. Dar, pentru a iti raspunde la intrebarea pe care ai pus-o, ar trebui sa ne uitam la modul in care drogurile pot sa afecteze sanatatea sexuala a barbatilor. Majoritatea barbatilor sunt constienti de faptul ca alcoolul le poate afecta excitarea si raspunsul sexual, cum ar fi de exemplu atunci cand bei prea mult alcool si te alegi cu ceea ce se cheama “penis de whiskey”.

Consum de alcool poate sa duca la aparitia unor probleme de disfunctie erectila

Motivul pentru care se intampla un astfel de lucru este pentru ca alcoolul are un efect deprimant asupra sistemului tau nervos atunci cand este consumat in cantitati destul de mari. Este important de luat in considerare faptul ca, in timp ce unele episoade de consum de alcool poate sa duca la aparitia unor probleme de disfunctie erectila, alcoolismul cronic poate sa duca la aparitia a si mai multe probleme.

De exemplu, in cadrul unui studiu recent efectuat asupra unor barbati cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani care mergeau la o clinica pentru tratarea dependentei de alcool, 72 dintre acestia indeplineau toate criteriile pentru una sau mai multe disfunctii sexuale. Prin urmare, daca esti ingrijorat in privinta performantelor tale de natura sexuala, este foarte important sa fii atent la ceea ce bei si in ce cantitati. Este posibil ca primele simptome sa fie scaderea frecventei sexuale intre parteneri iar apoi sa se inrautaeasca, sa fie din ce in ce mai rar.

In afara de alcool, o varietate de droguri recreationale si ilicite pot sa duca la aparitia problemelor de erectie, printre care se numara si marijuana, ecstasy, MDMA, si “poppers”. Cu toate acestea, cercetarile facute asupra acestor droguri a dus la obtinerea unor rezultate care se bat cap in cap (efectele par sa nu fie consistente in randul barbatilor).

O parte a acestui lucru se datoreaza faptului ca masuratorile nu au fost standardizate la nivelul studiilor, dar si de asemenea datorita faptului ca nu stim exact cum sa interpretam ceea ce ne zic participantii  la aceste cercetari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *